„Galiu šiek tiek apie tai pakalbėti kaip amerikietis, o ne tarptautinės bendruomenės vardu. Mums buvo skirta tam tikra pinigų suma Ukrainai, o F-16 yra labai brangūs. Rusai turi daugiau nei 500 naikintuvų. Ir norint aprūpinti ukrainiečius tokiu pat ar bent jau konkurencingu skaičiumi F-16, reikėtų daugiau išteklių, nei mūsų vyriausybė šiuo metu mums suteikė“, – sakė D. Butleris.

Jis pridūrė, kad jei JAV pradėtų tiekti Ukrainai naikintuvus F-16, tai būtų taip brangu, kad nebūtų įmanoma tiekti kitų būtinų ginklų.

„...Jei pradėtume tiekti Ukrainai F-16, tai būtų taip brangu, kad mes negalėtume suteikti to, ko Ukrainai reikia dabar: oro gynybos, „Patriotų“, artilerijos sviedinių, pakeliui esančių „Abramsų“ ir t. t. Vietoj to visus savo išteklius išleistume F-16, kurie yra labai techniškai sudėtingi, brangiai kainuoja jų priežiūra ir eksploatacija. Tiesą sakant, reikia balansuoti tarp šių dviejų dalykų. Šiuo atveju tikriausiai ne viską galima padaryti (vienu metu – red.)“, – sakė Pentagono atstovas interviu Ukrainos žiniasklaidai.

JAV Senato Ginkluotųjų pajėgų komiteto posėdyje Pentagono vadovas Lloydas Austinas anksčiau yra sakęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ateityje galėtų gauti ketvirtos kartos naikintuvų F-16.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)