Viešųjų ryšių ekspertai siūlė karinei vadovybei pavadinti operaciją „Įgimtas ryžtas“ („Inherent Resolve“), tačiau Pentagonui toks pavadinimas nepatiko.

„Wall Street Journal“ rašo, kad, kai kurių ekspertų nuomone, pavadinimas nepakankamai susijęs su Artimaisiais Rytais. Kiti kritikavo, jog iš pavadinimo neina suprasti, kad JAV šiame kare vadovauja tarptautinei koalicijai. Dar kitiems „Įgimtas ryžtas“ pasirodė nepakankamai patrauklu. Todėl JAV ir jų sąjungininkių oro antskrydžiai Irake ir Sirijoje kol kas neturi vardo.

JAV kariuomenė nuo devintojo dešimtmečio pabaigos naudoja įmantrius pavadinimus savo operacijoms, kurie daugeliui žmonių atrodo ciniški. Anksčiau būta operacijų pavadinimais „Audra dykumoje“ („Desert Storm“), „Dykumų lapė“ („Desert Fox“) ar „Tvirta taika“ („Enduring Freedom“). 1989-aisiais invaziją į Panamą norėta pavadinti „Mėlynas šaukštas“ („Bule Spoon“), tačiau ekspertams vis dėlto tinkamesnis pasirodė pavadinimas „Teisingas reikalas“ („Just Cause“).

Ne visada parinkti pavadinimai būna sėkmingi. Operacija „Tvirta taika“ („Enduring Freedom“) Afganistane tęsiasi jau 13 metų. Tai ilgiausia karinė misija JAV istorijoje.

Sėkmės neatnešė ir JAV misijos, pradėtos po kovinių dalinių išvedimo Irake, pavadinimas „Nauja aušra“ („New Dawn“). Nes nauja aušra šalyje taip ir neišaušo – arba pasirodė esanti labai tamsi.