JAV Gynybos departamentas nurodė, kad aviacija smogė šių grupių naudojamam vienam patikros postui prie Sirijos ir Irako sienos. Pasak kariškių, ten buvo sunaikinta „keletas objektų“.

Apie tokio pobūdžio reidą JAV paskelbė pirmąkart nuo J. Bideno kadencijos pradžios prieš penkias savaites.

„Prezidento Bideno nurodymu JAV karinės pajėgos anksčiau šią pavakarę surengė aviacijos smūgių prieš infrastruktūrą rytų Sirijoje, naudojamą Irano remiamų kovotojų grupių“, – sakoma Pentagono atstovo John Kirby pareiškime.

„Šiems smūgiams leidimas buvo duotas atsakant į pastarąsias atakas prieš amerikiečių ir koalicijos karius Irake bei išliekančią grėsmę šiems kariams“, – sakė jis.

J. Kirby nenurodė, ar per antskrydžius ketvirtadienį žuvo žmonių.

Tačiau nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad 17 asmenų žuvo per smūgį trims šaudmenis vežusiems sunkvežimiams, važiavusiems iš Irako netoli Sirijos miesto Abu Kamalio.

SOHR duomenimis, visi žuvusieji buvo Irako vyriausybę remiančių pajėgų „Hashed al Shaabi“ nariai. Ši organizacija vienija virtinę mažesnių sukarintų grupių, palaikančių ryšius su Iranu.

J. Kirby sakė, kad smūgis buvo nukreiptas prieš Irako šiitų ginkluotas grupes „Kataeb Hezbollah“ ir „Kataeb Sayyid al Shuhada“, priklausančias „Hashed al Shaabi“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)