Respublikonų ieškiniu buvo siekiama anuliuoti paštu atsiųstus balsalapius Pensilvanijoje, kur išrinktasis prezidentas Joe Bidenas laimėjo maždaug 81 000 balsų, arba panaikinti visus balsus ir leisti valstijos įstatymų leidėjams nuspręsti nugalėtoją.

Teismas vienbalsiai atmetė abu reikalavimus, antrąjį pavadindamas „keistu pasiūlymu, kad teismas atimtų teisę iš visų 6,9 mln. Pensilvanijos piliečių, balsavusių visuotiniuose rinkimuose“.

Ieškinyje buvo teigiama, kad Pensilvanijos įstatymas, nuo 2019 metų leidžiantis balsuoti visuotinai paštu, prieštarauja konstitucijai.

Teisėjai teigė, kad lapkričio 21 dienos skundas dėl šio teisės akto buvo pateiktas per vėlai, praėjus daugiau nei metams po jo priėmimo ir rinkimų rezultatams „tampant gana akivaizdiems“.

Lapkričio 24 dieną Pensilvanija oficialiai patvirtino J. Bideno pergalę. Ieškiniu taip pat buvo siekiama sustabdyti rezultatų tvirtinimą.

Šeštadienio sprendimas buvo vienas iš virtinės panašių sprendimų, įskaitant ankstesnę dieną priimtą nutartį, kai federalinis apeliacinis teismas atmetė D. Trumpo teiginį, kad rinkimai buvo nesąžiningi, ir atsisakė įšaldyti J. Bideno pergalę Pensilvanijoje.

D. Trumpas ėmėsi beprecedenčių pastangų užginčyti J. Bideno pergalę, skleisdamas įvairias sąmokslo teorijas apie pavogtus balsus ir teikdamas niekuo nepagrįstus teisinius skundus, kuriuos teismai atmetė.

Ketvirtadienį jis pirmąkart pareiškė, kad paliks Baltuosius rūmus, jei J. Bidenas bus oficialiai patvirtintas šalies vadovo rinkimų nugalėtoju.

Tačiau penktadienį D. Trumpas tviteryje parašė, kad „Bidenas galės įeiti į Baltuosius rūmus kaip prezidentas, tik jei sugebės įrodyti, kad jo absurdiški „80 000 000 balsų“ nebuvo gauti apgaule ar neteisėtai“.

Išrinktasis prezidentas J. Bidenas savo ruožtu trečiadienį pareiškė, kad amerikiečiai „nepalaikys“ bandymų pakeisti rinkimų baigtį.

Rinkikų kolegija, oficialiai išrenkanti nugalėtoją, susirinks gruodžio 14 dieną patvirtinti J. Bideno pergalės. Demokratas yra užsitikrinęs 306 rinkikų balsus, D. Trumpas – 232.

Naujojo prezidento inauguracija numatyta sausio 20 dieną.