Šis pranešimas rodo, jog Kinijoje prasidėjęs naujos atmainos paukščių gripo protrūkis jau pasiekė sostinę.

Ligoninėje gydomos mergaitės, kurios tėvai prekiauja paukštiena, būklė stabili, nurodė Pekino sveikatos apsaugos biuras. Jos motinai ir tėvui taikomas karantinas; jų būklė stebima, tačiau jokių simptomų kol kas nepasireiškė, pridūrė pareigūnai.

Agentūra nurodė, kad mergaitei ketvirtadienį pakilo karštis, skaudėjo gerklę ir galvą, todėl tėvai ją nuvežė į ligoninę. Ištyrus mėginius, kitą dieną buvo nustatyta, kad ji užsikrėtusi paukščių virusu H7N9, o šeštadienį nacionalinis ligų kontrolės centras šiuos rezultatus patvirtino.

Kinijos pareigūnai prieš beveik dvi savaites paskelbė pirmąkart nustatę žmonių užsikrėtimo paukščių gripo virusu H7N9 atvejų, ir minėtoji septynmetė tapo jau 44-uoju šios linijos virusu užsikrėtusiu žmogumi, 11 šia liga susirgusių žmonių mirė.

Visi ankstesni užsikrėtimo atvejai buvo nustatyti rytų Kinijoje.

Ekspertai baiminasi, kad šios linijos virusai gali mutuoti ir įgyti gebėjimą lengvai persimesti iš vieno žmogaus organizmo į kitą, sukeldami pandemijos pavojų.

Tačiau Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) šią savaitę nurodė, kad kol kas nėra jokių įrodymų, kad virusu H7N9 būtų įmanoma užsikrėsti nuo kito žmogaus.

Kinijos sveikatos apsaugos pareigūnai sako tiksliai nežinantys šio viruso plitimo mechanizmo, tačiau manoma, kad žmonės juo užsikrečia nuo paukščių. Dėl šios priežasties keliose miestuose buvo masiškai išskersti naminiai paukščiai.