Teigiama, kad mitingo metu dalyviams buvo skaitomi anksčiau šią savaitę šalies lyderio Kim Jong Uno išsakyti komentarai.

Šiaurės Korėjos darbininkų partijos Pchenjano miesto komiteto vicepirmininkas Choe Hak Chol pareiškė, kad visi partijos nariai ir žmonės „dega noru visiškai iš žemėlapio pašalinti prisiekusį priešą Jungtines Valstijas“.

Šią savaitę grasinimų retorika tarp Šiaurės Korėjos ir JAV pasiekė dar neregėtą lygį.

Antradienį Donald Trumpas Jungtinėse Tautose (JT) pareiškė, kad jei prireiks, JAV „visiškai sunaikins“ Šiaurės Korėją.

Savo ruožtu Kim Jong Unas atsikirto, kad jo šalis „neabejotinai sutramdys D. Trumpą“, kurį jis pavadino „silpnapročiu seniu“.

Be to, D. Trumpas ketvirtadienį pasirašė potvarkį, išplečiantį JAV galias taikant sankcijas su Šiaurės Korėja verslu užsiimantiems užsienio bankams, asmenims ir įmonėms.

Tuo metu JAV karo lėktuvai skrisdami palei Šiaurės Korėjos krantus demonstruoja jėgą.

Naikintuvų lydimi Jungtinių Valstijų bombonešiai šeštadienį skraidė palei Šiaurės Korėjos krantus, kad parodytų jėgą šiai nesukalbamai šaliai, plėtojančiai savo branduolinio ginklavimosi programą, įtampai kylant dar labiau.

Ri Yong Ho penktadienį užsiminė žurnalistams Niujorke, kad Pchenjanas gali atmosferoje virš Ramiojo vandenyno susprogdinti vandenilinę bombą ir taip įvykdyti Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno duotą pažadą.

Pentagonas pabrėžė, kad naujausias JAV karo lėktuvų skrydis surengtas šiauriau demilitarizuotos zonos palei Šiaurės Korėjos pakrantę, Tokių skrydžių šį šimtmetį anksčiau nėra buvę.

„Esame pasirengė panaudoti visą karinių galimybių spektrą JAV kraštui ir mūsų sąjungininkams apginti“, – sakė Pentagono atstovė Dana White.

JAV karinių oro pajėgų bombonešiai „B-1B Lancer“ pakilo iš Guamo, o juos lydėjo naikintuvai „F-15C Eagle“ iš Okinavos; skrista virš tarptautinių vandenų palei Šiaurės Korėjos pakrantę, nurodė D.White.