„Ministras pirmininkas atvyksta rytoj“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė atstovas spaudai Lukaszas Jasina. Jis sakė, kad B. Johnsonas susitiks su savo kolega iš Lenkijos Mateuszu Morawieckiu ir taip pat tikriausiai su britų kariais šalyje.

Didžioji Britanija jau dislokavo Lenkijoje apie 100 karių, karo inžinierių, kad padėtų saugoti sieną, kai tūkstančiai migrantų mėgino ją kirsti iš Baltarusijos. Vakarai apkaltino Baltarusijos režimą skatinant migrantus, kurių dauguma atvyko iš Artimųjų Rytų, plūsti per sieną ir tai naudojant kaip atsaką prieš sankcijas tokiu būdu imantis netradicinio „hibridinio“ karo. Artima Rusijos sąjungininkė Baltarusija tai neigia.

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Benas Wallace'as pirmadienį pareiškė, kad papildomi kariai siunčiami „pagal dvišalį bendradarbiavimą siekiant parodyti, kad galime dirbti kartu, ir pasiųsti stiprų signalą, kad Didžioji Britanija ir Lenkija stovi išvien“.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija pasiuntė dešimtis tūkstančių karių prie sienos su Ukraina ir į kai kurias kaimyninės Baltarusijos dalis, sukeldama baimę Vakaruose dėl galimos invazijos į Ukrainą. Rusija neigia ketinanti įsiveržti ir kaltina NATO šalis karinga retorika ir agresyvia laikysena buvusiose komunistinėse Europos valstybėse.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)