Iš pradžių manyta, kad galėjo, sprogti autobuso dujinė įranga, tačiau nustatyta, kad autobusas buvo varomas dyzeliniu kuru, taip pat rasta sprogmens nuolaužų.

„Šiandien 14 val. 5 min. vietos (13 val. 5 min. Lietuvos) laiku Volgograde reisinio autobuso salone suveikus nenustatytam sprogstamajam užtaisui įvyko sprogimas, pareikalavęs žmonių aukų", - NAK spaudos tarnybos informaciją citavo naujienų agentūra "Interfax".

Komitetas nurodė, kad „įvykio vietą apžiūrės FSB (Federalinės saugumo tarnybos) sprogmenų specialistai; ten dirba operatyvinė tyrimų grupė".

Rusijos tiriamasis komitetas ir VRM regioninis padalinys anksčiau pranešė, kad per šį incidentą žuvo šeši žmonės, o dar 20 buvo sužeisti, iš kurių septynių būklė sunki.

Pareigūnai nurodė, kad nukentėjusieji buvo išvežti į miesto ligonines, kur jiems teikiama medicinos ir psichologinė pagalba.

Nepaprastųjų situacijų ministerija patikslino, kad po sprogimo autobusas neužsidegė.

Laikraščio „Rodnoj gorod“ duomenimis, sprogimas įvyko miesto
Raudonosios armijos rajone.

Reisiniuose autobusuose įrengta dujinė įranga neretai tampa panašių sprogimų priežastimi, tačiau šį kartą nelaimė galėjo būti tyčinė.

Štai 2013 metų gegužę Maskvoje sprogus autobusui „LiAZ“ nukentėjo moteris ir vaikas. Po šio įvykio buvo patikrinti visi analogiški sostinės autobusai ir 50 jų buvo uždrausta eksploatuoti.