Apie tai, kad šis laivas buvo atakuotas, žiniasklaida pranešė trečiadienį. Vėliau tai patvirtino ir pati Rusija.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, esą ataka buvo „nesėkminga“ ir visi trys dronai neva sunaikinti.

Ketvirtadienį paviešintoje drono filmuotoje medžiagoje matyti, kad jam pavyko priartėti prie pat laivo, vėliau įrašas nutrūksta.

Kad Rusijos žvalgybos laivą „Ivan Churs“, kuris Juodosios jūros laivyną papildė tik 2018 metais, už 74 kilometrų į šiaurę nuo Bosforo sąsiaurio atakavo nenustatyti „jūriniai dronai“, trečiadienį pranešė leidinys „Defence Express“.

Maskva vėliau tikino atrėmusi ataką. „Šiandien 5.30 val. ryto Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesėkmingai bandė pulti Juodosios jūros laivyno laivą „Ivan Churs“ trimis bepiločiais greitaeigiais kateriais“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija, pridurdama, kad Rusijos laivui buvo pavesta saugoti vamzdynų infrastruktūrą Turkijos vandenyse.

Teigiama, kad Rusija turi tik du tokius žvalgybos laivus kaip „Ivan Churs“. Laive sumontuoti įvairūs radiotechninės žvalgybos, radioelektroninės kovos kompleksai, taip pat ryšių sistemos, užtikrinančios laivyno valdymą.

Skelbiama, kad laivas skirtas priešraketinės gynybos kompleksams stebėti, o tiksli įrangos sudėtis neatskleidžiama. Jo įgulą sudaro 120 žmonių.

Nuo tos vietos, kur buvo užpultas „Ivan Churs“, iki Ukrainos kontroliuojamos teritorijos yra daugiau kaip 400 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)