Sekmadienį teisėsaugos pareigūnai pranešė, kad penktadienį pajūrio mieste siautėjo 23 metų Johnas Zawahri. Vyras nuo galvos iki kojų vilkėjo juodai, buvo stipriai ginkluotas – su savimi turėjo šturmo šautuvą AR-15 bei kelioninį krepšį su 1800 šovinių.
J. Zawahri įtariamas netoli koledžo miestelio nušovęs penkis žmones, vėliau jį patį nukovė policijos pareigūnai.

Penktąja auka tapo 26 metų Marcela Dia Franco. Įtariamasis, šturmuodamas Santa Monikos koledžą, šovė į ją ir jos tėvą. Merginos šeima sekmadienį pranešė, kad šeštadienį Vakarų Los Andželo ligoninėje buvo išjungta M. D. Franco gyvybines funkcijas palaikanti aparatūra.

Teisėsaugos pareigūnai taip pat patvirtino, kad kitos dvi šaulio aukos, rastos apdegusiame name netoli koledžo miestelio, yra J. Zawahri 55 metų tėvas Samiras ir 24 metų brolis Christopheris.
Manoma, kad J. Zawahri, kuriam šeštadienį turėjo sukakti 24 metai, nužudęs tėvą ir brolį, padegė tėvo namus prieš pat vidurnaktį ir pabėgo iš įvykio vietos pėsčiomis.

Santa Monikos policijos viršininkė Jacqueline Seabrooks šeštadienį pranešė, kad ugniagesiams atvykus gesinti gaisro, šaulys užgrobė pagyvenusios moters vairuojamą automobilį, grasindamas ją nužudyti, jeigu ji nenuveš jo į netoliese esantį koledžo miestelį.