Daugiau kaip 3 tūkst. dokumentų viešinami remiantis 1992 m. Kongreso priimtu įstatymu, numatančiu, kad per 25 metus visos su J. F. Kennedy žmogžudystės tyrimu susijusios bylos privalo būti prieinamos visuomenei. Atidėti dokumentų paviešinimą gali tik prezidentas, tačiau Donaldas Trumpas praėjusią savaitę „Twitteryje“ patikino, kad dokumentus išslaptinti leis.

Visgi, dauguma ekspertų mano, kad sąmokslo teorijomis apipintoje J. F. Kennedy nužudymo istorijoje naujų reikšmingų atradimų tikėtis nereikėtų, nes didžioji dalis (88 proc.) medžiagos jau yra paviešinta. Dar dešimtadalis visų bylų anksčiau publikuotos išredagavus „jautrią“ informaciją.

J. F. Kennedy nušautas, kai su žmona Jacqueline lankėsi Dalase, Teksaso valstijoje. Tyrėjų išvadose teigiama, kad prezidentą nužudė amerikietis Lee Harvey Oswaldas. Jis, praėjus porai dienų po sulaikymo, buvo nušautas.

D. Trumpas: taip įdomu!

JAV prezidentas Donalads Trumpas ketvirtadienį pašalins slaptumo žymą nuo virtinės dokumentų, susijusių su 35-ojo šalies vadovo Johno F. Kennedy nužudymu.

„Ilgai lauktas J. F. Kennedy dokumentų paskelbimas įvyks rytoj. Taip įdomu!“ – parašė D. Trumpas trečiadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Anksčiau D. Trumpas pranešė ketinantis išslaptinti virtinę su J. F. Kennedy susijusių dokumentų.

„Siekiant gauti daugiau informacijos aš kaip prezidentas leisiu paviešinti su J. F. Kennedy susijusius dokumentus, kurie taip ilgai buvo įslaptinti“, – praėjusį šeštadienį tviteryje rašė prezidentas.

Savo pirmosios kadencijos nebaigęs 46 metų J. F. Kennedy buvo nušautas 1963-iųjų lapkričio 22 dieną, kai važiavo per Dalasą atviru limuzinu.