Vaizdo įrašo autoriaus duomenimis, Rusijos Federacijos aerokosmoso pajėgoms priklausantis orlaivis Тu-22М3 pradėjo didinti greitį rengdamasis pakilti, tačiau neužilgo ėmė staigiai stabdyti. Norėdami sustabdyti lėktuvą pilotai pasinaudojo stabdančiaisiais parašiutais. Nepaisant pilotų pastangų, lėktuvas išlėkė už kilimo ir tūpimo tako ribos, rašo inforesist.org.

Kaip teigia informaciją leidiniui perdavęs šaltinis, tai toli gražu ne pirmas kartas, kai Tu-22M3 bandymas pakilti baigiasi nesėkme. Skirtumas tik tas, kad iki šiol lėktuvą visada pavykdavo sustabdyti jam dar tebejudant kilimo ir tūpimo taku.

Pasak Rusijos aerokosmoso pajėgoms priklausančio šaltinio, avarija įvyko dėl greičio didinimo jutiklių gedimo. Pastebėję iškilusią problemą, pilotai nutarė lėktuvą sustabdyti.

Priminsime, kad ši avarija įvyko rugsėjo 15 d. Kalugos srityje esančiame Šaikovkos aerodrome. Bombonešiai Tu-22M3 buvo eksploatuojami per jungtines Rusijos ir Baltarusijos pratybas „Zapad 2017“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)