Anonimiškumo sąlygomis kalbėję šaltiniai rėmėsi tiksliai neapibrėžtais žvalgybos duomenimis apie šią bylą. JAV žvalgybos pareigūnas teigė, kad nėra aišku, K. Mueller buvo parduota ar verčiama susiporuoti. Vienas JAV vyriausybės pareigūnas sakė, kad žvalgybos spėjimu amerikietė buvo atiduota ISIS kovotojui kaip nuotaka.

Nacionalinė saugumo taryba pranešė, kad šis pareiškimas apie amerikiečių įkaitę yra protokolo nesilaikymas.

„Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai apie Kaylos buvimą ISIS nelaisvėje yra spekuliatyvūs ir šiuo metu neįrodyti, – sakė atstovė spaudai Bernadette Meehan. – JAV vyriausybė ir toliau analizuoja bet kokią informaciją, susijusią su Kaylos nelaisve, tačiau nepatvirtino nei vienos iš daugelio teorijų, susijusių su nelaisvės sąlygomis“.

K. Mueller tėvai antradienį, vasario 10 dieną, pranešė sulaukę patvirtinimo, kad jų dukra, šiaurės Sirijoje į nelaisvę paimta 2013 metais, mirė. ISIS savaitgalį atsiuntė šeimai asmeninį laišką apie jos mirtį, teigia B. Meehan. Laiške buvo ir nuotraukų. Vienoje nuotraukoje matyti į įkapes susukta K. Mueller, tačiau to pakako, kad šeima ir teismo medicinos ekspertai atpažintų ją.

Su byla susipažinęs JAV pareigūnas anonimiškumo sąlygomis atskleidė, kad laiške neatskleista, kaip K. Mueller mirė.

Penktadienį, vasario 6 dieną, ISIS pranešė, kad 26 metų K. Mueller iš Arizonos žuvo pastate, kuris tapo taikiniu per Jordanijos oro antpuolį Rakoje, kuri yra faktinė kovotojų sostinė Sirijoje. ISIS nepateikė jokių įrodymų, išskyrus pastato griuvėsių nuotrauką.

„The New York Time“ pranešė, kad savaitgalį atsiųstame laiške esančiose nuotraukose ant merginos veido matyti mėlynės, tačiau neaišku, ar jos susijusios su K. Mueller žūtimi sugriautame pastate, kaip teigia ISIS.