„Su manimi susisiekė keli desantininkai iš Ivanovo. 17 (jų tarnybos draugų) žuvo, jie negauna savo pinigų, bet dabar bijo kalbėti“, – rašoma raštelyje.

Pasak O. Šorinos, B. Nemcovas šiuos žodžius parašė ranka, kadangi bijojo juos ištarti garsiai – opozicinierius būgštavo, kad pokalbių jo biure klausomasi.

„Reuters“ pažymi, kad naujienų agentūros darbuotojai neturėjo galimybės patikrinti raštelio autentiškumo.

Anksčiau buvo pranešta, kad prieš savo žūtį politikas tyrė Rusijos kariškių dalyvavimą kovos veiksmuose Ukrainos rytuose.

Rusijos opozicionierius buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su Ukrainos piliete Ana Durickaja ėjo per Didiįjį Moskvorečės tiltą. Tiriamos kelios nužudymo versijos – tiek politinės, tiek buitinės.

NATO: V. Putinas nori sužlugdyti Ukrainą ir nutildyti opoziciją Rusijoje

Ketvirtadienį NATO atstovas pranešė, kad Vladimiras Putinas stengiasi sužlugdyti Ukrainą ir nutildyti savo priešininkus Rusijoje. NATO nuomone, tai gali reikšti, kad prezidentas yra kaltas už opozicijos politiko Boriso Nemcovo žmogžudystę.

„Prezidentas V. Putinas nori sužlugdyti Ukrainą ir nutildyti kitaip galvojančius Rusijoje. B. Nemcovo žūtis įrodo, kad aukų yra ne tik Rytų Ukrainoje“,– sakė NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Aleksandras Veršbou (Alexander Vershbow) konferencijoje Rygoje.

Trečiadienį V. Putinas pareiškė, kad B. Nemcovo žūtis- didžiulė tragedija. Kremlius neigia, kaip nors su tuo susijęs ir vis dar tikina, kad tai tėra Vakarų provokacija apšmeižti Rusijos lyderį.

„Mes nežinome, kas paspaudė gaiduką, bet žinome, kad B. Nemcovas pasisakė už demokratiją ir priešinosi Maskvos veiksmams Ukrainoje, tačiau Rusijos propagandos buvo vadinamas „išdaviku“,– pasakojo NATO atstovas.

Italijos premjeras: Rusija gali padėti išspręsti krizę Libijoje

Viešėdamas Maskvoje, Italijos premjeras Matteo Renzi pareiškė, kad Rusija gali padėti spręsti Libijos konfliktą ir kovoti su terorizmu, skelbia TASS.

„Rusijos vaidmuo Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje yra labai svarbus, Rusijos ryšiai su Egiptu taip pat galėtų padėti. Privalome apjungti savo galias ir kovoti su tais, kurie nori pažeisti pagrindines mūsų civilizacijų vertybes. Kalbu apie terorizmą ir religinį fanatizmą, kadangi tai yra aktualu Italijai ir Rusijai. Esu tikras, kad Rusija galėtų pradėti sprendžiant šias problemas“,– kalbėjo Italijos premjeras.

Rusijos prezidentas tikino, kad jo šalis siekia taikaus krizės nutraukimo Libijoje.

„Aptarėme teroristines grėsmes iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, ypač daug dėmesio skirta situacijos pablogėjimui Libijoje“,– teigė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)