Žaidimas „Karšta bulvė“ su tikra bomba (Kinijos kariuomenė)

Kariniai mokymai – labai įtempta treniruotė, kurios tikslas mokyti disciplinos, tikslumo ir vyriškumo. Viso to reikia realios kovos metu. Kinijos kariai suvokia šiuos idealus visai kitaip. Vienas iš jų mokymų yra keistas žaidimas „Karšta mirtis“, kurio metu jie rizikuoja žūti sprogus bombai.

Šio žaidimo metu vienas karys perduoda kitam bombą su degančiu degikliu, kaip karštą bulvę. Paskutinis karys turi spėti įmesti bombą į duobę, o visi likusieji turi spėti atšokti ir užsidengti galvas prieš pat sprogimą.

Šūviai į krūtinę (Rusijos specialiosios pajėgos)

JAV kariuomenės specialiųjų pajėgų atsargos karininkas ir specialiosios paskirties būrio „Delta“ veteranas Larry Vickeras nufilmavo vaizdo klipą TAC-TV serijai. Karinis parengimas yra dalis Rusijos specializuoto mokymo kurso. Jo metu atliekamas ir „pasitikėjimo pratimas“.

Jo metu kariai vienas kitam šaudo į krūtinę.

Šio pratimo idėja yra parengti karius akimirkai, kai jie bus apšaudomi. Kai kurie iš jų patiria šautinių žaizdų, nors šaudoma tik į neperšaunamas liemenes. Koks bebūtų rezultatas, karys turi turėti galimybę greitai ir tiksliai reaguoti į šūvius.

Be to, besimokantis specialiojo būrio karys turi mokėti ištraukti bet kokį žmogų iš ugnies zonos. Paprastai šio pratimo metu šaudoma į taikinius, esančius už kelių centimetrų nuo savanorių, kurie vaidina nekaltus praeivius, kad būtų įvertinta, kaip stresas daro įtaką kario koncentracijai. Nepaisant tokios kelių dalių užduoties, karys privalo išlaikyti ramybę ir atlikti savo misiją.

Šuoliai per ugnies žiedus (Kinijos kariuomenė)

Karys atlieka šuolį per degantį žiedą taktinių mokymų Cheichės provincijoje įkarštyje. Šioje fotografijoje užfiksuota, kaip karys šoka per degančius žiedus, vilkėdamas karinę uniformą ir rankose spausdamas šautuvą. Tai yra vienas iš labiausiai gąsdinančių pratimų Kinijoje.

„Pavojinga užduotis sukelia besimokančiam kariui adrenalino antplūdį, kurį jis patirtų realios kovos metu“, – sakė vienas Kinijos kariuomenės karininkas.

Treniruotė „prieš skendimą“ (JAV jūrų pėstininkai)

Tiesą pasakius, visus JAV jūrų pėstininkų mokymus galima laikyti beprotiškais. Tačiau kai kurie jų yra itin baisūs.

Šio pratimo metu kariai yra kankinami vandeniu. Ji vadinama „adaptacija prie šalto vandens“. Treniruotės metu visą kūną dengia purvas, o rankos ir kojos yra surištos. Karys turi pakilti ir nusileisti 20 kartų, penkias minutes plaukti, o vėliau nuplaukti iki baseino giliojo galo, apsisukti ir nuplaukti iki baseino galo. Be to, kariui iš baseino dugno reikia ištraukti nardymo akinius.

Tačiau čia beprotiški mokymai nesibaigia. Treneris stumia vieną iš karių į baseiną, kad imituojant skendimą priverstų „auką“ beviltiškai priešintis.

Kobros kraujas (JAV jūrų pėstininkai)

JAV kariniai jūrų pėstininkai yra mokomi gerti kobros kraują ir nukąsti galvas gyvoms vištoms.
Po mokymų su Taivano kariniais instruktoriais, kurie moko, kaip nudobti nuodingą kobrą, jūrų pėstininkams siūloma išgerti gyvatės kraujo. Daugeliui pėstininkų tai labai patinka: jie atlošia galvą ir leidžia kraujui tekėti į burną iš gyvatės kūno.

Kitų mokymų metu žudomi viščiukai, kuriems nukandamos galvos. Taip pat valgomos kobros uodegos.

Pusiausvyros išlaikymas apšaudymo metu (Baltarusijos specialiosios paskirties pajėgos)

Baltarusijos specialiosios paskirties pajėgų kariai turi ištverti visą seriją išbandymų. Jie bėga mažiausiai dešimties kilometrų distanciją, po kurios vyksta agresyvių pratimų serija: imtynės, aukštų pastatų šturmas, akrobatinių pratimų atlikimas.

Vadai gali pasunkinti užduotis, pavyzdžiui, mokyti išlaikyti pusiausvyrą laikant degančias padangas, kai į tave šaudo kovinėmis kulkomis.

Tam, kad galėtų tapti specialiųjų pajėgų nariais, kariai atlieka maždaug penkis ar šešis sudėtingus išbandymus.

Galva skaldomos plytos (Pietų Korėja ir Kinija)

Dažnai matoma, kaip pėstininkai groja ir dainuoja herojiškas dainas, norėdami padrąsinti ir įkvėpti kitus karius. Kinijos kariuomenė tai daro kiek kitaip: kariai vieni kitiems į nugaras laužo bambukines lazdas ir galvomis skaldo plytas.

Savaime suprantama, jeigu šias pratybas vertintume kaip galios ir jėgos demonstraciją, Kinijos kariai šiuo atveju bene arčiausiai neįveikiamos karinės stiprybės sampratos.

Nepaisant to, karo vadai pripažįsta, kad tokios parodomosios programos praktinės naudos neturi ir stengiasi jų rengti kuo mažiau, taupydami karių laiką ir jėgas svarbesnėms užduotims ir įgūdžiams lavinti.