Apie tai praneša BBC.

Oro linijos „Malaysia Airlines“ išreiškė apgailestavimą ir užuojautą pražūtingo reiso aukų artimiesiems.

„Šiandien, praėjus 515 dienų po lėktuvo dingimo, labai sunkia širdimi turiu pasakyti jums, kad tarptautinė ekspertų komanda galutinai patvirtino, jog orlaivio nuolauža, rasta Reunjono saloje, iš tikrųjų yra iš MH370“, – reporteriams sakė premjeras Najibas Razakas.

Tuo tarpu Prancūzijos prokurorai kalbėjo atsargiau, sakydami, jog yra „labai didelė tikimybė“, kad ta nuolauža yra MH370 lainerio dalis.

„Malaysia Airlines“ lėktuvas dingo praeitų metų kovo 8 dieną, nepaaiškinamai nukrypęs nuo kurso pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekiną, skraidindamas 239 keleivius ir įgulos narius.

Jo dingimas tapo viena iš didžiausių mįslių per aviacijos istoriją. Buvo organizuotos didžiulio masto tarptautinės paieškos, taip pat buvo iškelta daugybė prielaidų dėl lainerio likimo.

Praeitą savaitę Prancūzijai priklausančioje Indijos vandenyno saloje Reunjoje aptikta dviejų metrų ilgio sparno detalė, vadinama flaperonu, suteikė pirmųjų viltingų prošvaisčių tame lėktuve buvusių žmonių artimiesiems, trokštantiems atsakymų.

Ta nuolauža trečiadienį buvo ištirta vienoje Prancūzijos karinėje laboratorijoje netoli Tulūzos miesto, dalyvaujant Malaizijos ir Australijos ekspertams, JAV aerokosminių technologijų milžinės „Boeing“ darbuotojams, taip pat Kinijos, kuri buvo daugiausiai keleivių per tą katastrofą netekusi šalis, atstovai.

„Dabar turime fizinį įrodymą, kad MH370 reisas, kaip aš paskelbiau praeitų metų kovo 24-ąją, tragiškai baigėsi Indijos vandenyno pietinėje dalyje“, – sakė Najibas Razakas.

„Malaysia Airlines“ pareiškė, kad ši žinia yra „didelis proveržis“.

„Tikimės ir viliamės, kad bus rasta daugiau objektų, kurie padėtų išaiškinti šią mįslę“, – sakoma bendrovės pranešime.

Australijos pareigūnai, kurie vadovavo didelio masto paieškoms, ketvirtadienį taip pat reiškė optimizmą, kad bus rasta pagrindinė lėktuvo nuolaužų dalis.

„Esame tikri, kad ieškome teisingoje vietoje ir kad ten surasime lėktuvą“, – radijui ABC sakė Australijos transporto saugumo biuro vyriausiasis komisaras Martinas Dolanas.

MH370 keleivio Paulo Weekso iš Naujosios Zelandijos sesuo Sara Weeks sakė, kad šis patvirtinimas užbaigė „savaitę trukusį sąmyšį“.

„17 mėnesių nieko neturėjome ... todėl iš tikrųjų kažką rasti yra pirmasis žingsnis link tikslaus nustatymo, kur jis yra“, – S.Weeks sakė žiniasklaidos grupei „Fairfax New Zealand“.

Kai kurios šeimos sakė, kad šio patvirtinimo nepakanka, kad ši byla būtų padėta į stalių. Jis pakartojo, kad būtina išsiaiškinti, kodėl lėktuvas pakeitė kursą ir kelias valandas skrido išjungtomis ryšių bei sekimo sistemomis.

„Dabar noriu sužinoti, kur yra pagrindinė lėktuvo dalis, kad galėtume ištraukti keleivius ir gauti juodąsias dėžes, kad sužinotume, kas nutiko. Tik tai mums žymės visišką užbaigimą“, – sakė Jacquita Gonzales, MH370 vyriausiojo stiuardo Patricko Gomeso žmona.

DELFI primena, kad tyrimas pradėtas atlikti po to, kai liepos 30 d. Indijos vandenyne, į rytus nuo Madagaskaro esančioje Reunjono salos pakrantėje, rastos į pakrantę išplautos nuolaužos.

Iš Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro į Kinijos sostinę Pekiną skridęs MH370 dingo 2014 m. kovo 8 d. Lėktuve buvo 239 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)