Pakilęs drumstas Tibro vanduo apsėmė kai kurias atramines Milvijaus tilto (Ponte Milvio) arkas ir kelia grėsmę pėsčiųjų takui bei vandenyje atsidūrusiems medžiams.

Dabartinis 1850 metais pastatytas tiltas stovi toje vietoje, kur 312 metais vyko garsusis Milvijaus tilto mūšis, kuriame imperatorius Konstantinas nugalėjo Maksencijų kovoje, turėjusioje lemiamą reikšmę tolesnei antikinės Romos istorijos raidai.

Likusią Romos dalį nuo potvynio saugo aukšti krantų sutvirtinimai, tačiau į šiaurę nuo sostinės Tibras ir Anjenė išsiliejo iš krantų ir užtvindė dirbamas žemes bei atskirus mažesnių miestelių rajonus.

Šiauriniuose Romos priemiesčiuose drenažo vamzdžiams, drėkinimo kanalams ir kanalizacijoms nesusidorojant su vandens pertekliumi, jis užliejo gatves, kurios eina į pagrindinį šiaurinius ir pietinius rajonus jungiantį greitkelį, ir sustabdė eismą jame.

Savaitgalį Italijos šiaurinėje ir centrinėje dalyje siautusios liūtys padarė daug žalos, išplovė kelius ir izoliavo atskirus miestus pietinėje Toskanoje. Čia per audras žuvo keturi žmonės, iš jų trys elektros tinklų bendrovės darbuotojai, kurių automobilis užvažiavo ant griūvančio tilto.

Ūkininkų interesus ginanti lobistų įmonė "Coldiretti" pranešė, kad potvyniai ir žemės nuošliaužos centrinėje bei šiaurinėje Italijoje žemės ūkiui padarė žalos už maždaug 100 mln. eurų.

Sekmadienį dėl liūčių Venecijoje vandens lygis buvo pakilęs 149 cm - aukščiausiai nuo 2008 metų. Mieste buvo paskelbtas "raudonos" kategorijos pavojus, bet drąsuoliai turistai maudėsi užlietoje istorinėje Šv.Morkaus aikštėje.

Pareigūnai praneša, kad potvynio vanduo Venecijoje slūgsta.