„Jeigu kas nors, vedamas pareigos jausmo ir būtinybės vykdyti savo priesaiką, išlieka ištikimas savo pašaukimui ir žūsta atlikdamas karinę pareigą, tuomet toks poelgis neabejotinai prilygsta pasiaukojimui. Toks žmogus save paaukoja vardan kitų. Todėl tikime, kad tokia auka nuplauna visas žmogaus padarytas nuodėmes“, – sakė Rusijos stačiatikių bažnyčios vyskupas.

Patriarchas Kirilas situaciją palygino su Jėzumi, kuris ryžosi savo paties egzekucijai, kad atpirktų žmonių nuodėmes. „Jei Dievas per savo Sūnų atiduoda savo žmogiškąją gyvybę dėl kitų, dėl žmonių giminės, vadinasi, pasiaukojimas yra aukščiausia žmogaus meilės savo artimui išraiška“, – pažymėjo dvasininkas.

Patriarchas Kirilas kreipėsi į visus Rusijos karius teigdamas, kad „Kristus prisikėlė, tad ir mes visi kartu su Juo prisikelsime! Gyvenimas yra amžinas, todėl drąsiai eikite vykdyti savo karinės pareigos.“

Pats patriarchas Kirilas, pranešama, važinėja šarvuotu mersedesu. Taip pat jau anksčiau skelbta, kad dvasininką saugo Federalinė apsaugos tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)