Ieškinį teismui pateikė advokatai, atstovaujantys dingusio bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvo keleivio Jee Jingo Hango dviem nepilnamečiams sūnums.

Advokatas Gary Chongas, atstovaujantis 13-mečiui Jee Kinsonui ir 11-mečiui Jee Kinlandui, sakė, kad ieškinys Malaizijos teismui buvo pateiktas penktadienį.

Šeima apskundė „Malaysia Airlines“ dėl kontrakto pažeidimo, sakydama, kad į sunkią finansinę padėtį patekusi bendrovė neįvykdė sutartyje numatytos pareigos pristatyti Jee Jingą Hangą į jo kelionės tikslą.

Šeima taip pat apskundė dėl aplaidumo Malaizijos vyriausybę, civilinės aviacijos tarnybas, imigracijos departamentą ir karines oro pajėgas.

„Mūsų klientai ieško tiesos. Pasitikime mūsų teisine sistema, jog šis ieškinys bus priimtas ir sąžiningai išnagrinėtas“, – sakoma šeimos teisininkų pranešime.

G.Chongas nurodė, kad šeima sieks prisiteisti kompensaciją, bet jos dydžio neįvardijo.

MH370 reiso lėktuvas, kuriame buvo 239 žmonės, nepaaiškinamai dingo kovo 8-ąją pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekiną, o šis incidentas tebėra viena iš didžiausių mįslių per aviacijos istoriją.

Malaizijos vyriausybė, remdamasis fragmentiškais palydovų duomenimis, mano, kad tas laineris galėjo nuskristi į Indijos vandenyno pietinę dalį, tačiau iki šiol nerasta jokių lėktuvo liekanų, nors buvo vykdomos didelio masto paieškos.

Nei vyriausybė, nei oro bendrovė neatskleidė jokių šios katastrofos tyrimo rezultatų. Institucijos pabrėžia, kad išsamių atsakymų galima tikėtis tik radus dingusį lainerį „Boeing 777“.

Kol kas neaišku, kokia tikimybė, kad ieškovai laimės šią bylą.

Aviacijos ekspertai sakė naujienų agentūrai AFP, kad pagal tarptautinę teisę oro bendrovė privalo įrodyti, kad ne ji kalta dėl avarijos.

Įrodymų stygius gali dar labiau apsunkinti „Malaysia Airlines“ poziciją.

Oro bendrovė taip pat patyrė smūgį, kai rytų Ukrainoje iki šiol neišaiškintomis aplinkybėmis sudužo jos reiso MH17 laineris, kuris veikiausiai buvo numuštas raketa. Ta katastrofa, pareikalavusi visų 298 lėktuve buvusių žmonių gyvybių, dar labiau pablogino „Malaysia Airline“ reputaciją, o sumažėjus klientų bendrovė pateko į sunkią finansinę padėtį.