Churcho komitetas, taip vadintas dėl pirmininko Franko Churcho nuveikė nemažai. Jis siekė daugiau skaidrumo JAV žvalgybinėje veikloje pačiame Šaltojo karo įkarštyje. Vienas iš šio komiteto pasiekimų – nuolatinio Žvalgybos komiteto sukūrimas Jungtinių Valstijų Senate. Komitetas tyrė CŽA, FTB ir NSA veiklą, pasiekė nemažą progresą ir išsiaiškino daug svarbios informacijos, kuri JAV Kongresui nebuvo žinoma. Tačiau šįkart ne apie tai.

Viename Churcho komiteto posėdyje, kuriame kalbinti CŽA atstovai, buvo ištrauktas ginklas. Iš pažiūros tai buvo paprastas pistoletas su optiniu taikikliu, tačiau jis nešaudė kulkomis.

Šis ginklas šūviams naudojo baterijų energiją, o šaudmenims – ledo strėlytes. Vienoje tokioje strėlytėje buvo nežinomų nuodų. Manoma, kad šie nuodai pasiskolinti iš gamtos, tačiau tiksli jų sudėtis nėra žinoma.

Dideliu greičiu skriejanti ledinė strėlytė galėjo prasiskverbti pro drabužius ir žmogaus odą. Ji buvo tokia maža ir tokia aštri, kad auka galėjo jos ir visai nepajusti arba tiesiog pagalvoti, kad įgėlė vabzdys. Po kelių minučių žmogus mirdavo, kaip atrodė aplinkiniams, nuo širdies smūgio.

Šis filmus apie šnipus primenantis ginklas buvo efektyvus tuo, kad veikė tyliai ir nepastebimai. Ant aukos kūno likdavo tik labai mažas raudonas taškelis, o kūno tyrimai neatskleisdavo jokių nuodų, nes jų kiekis buvo labai mažas ir jie plačiai pasklisdavo organizme.

Šaulys galėjo stovėti už 100 metrų, jei buvo pakankamai taiklus – šios strėlytės buvo tokios efektyvios. Priminsime, kad tai nėra koks nors lakioje rašytojo fantazijoje gimęs siužetas – toks ginklas tikrai egzistavo. O gal egzistuoja iki šiol.

Nors nuo to 1975-ųjų posėdžio praėjo labai daug laiko, o Churcho komitetas atskleidė daug CŽA ir kitų institucijų vykdytų pažeidimų, sąmokslo teorijų mėgėjai vis dar domisi minėtu ginklu. Niekas tiksliai negali pasakyti, kada ir kur jis buvo panaudotas, ar išvis veikė ir ar jis tebėra naudojamas dabar.

MKNAOMI projektas, kuris buvo skirtas biologiniams ginklams tirti ir kurti, buvo pasibaigęs dar 1970 metais. Minėtas pistoletas buvo jo dalimi, todėl tais 1975 metais gintasi, kad duomenys buvo sunaikinti. Posėdyje kartota, kad ginklas naudotas tik eksperimentams, nors ir buvo sukurtos kelios skirtingų rūšių strėlytės.

Churcho komitetas paskelbė labai neigiamas išvadas ir netgi pareiškė, kad CŽA yra nevaldoma ir neprižiūrima. Manoma, kad šio komiteto tyrimai buvo naudingi, tačiau yra abejojančių, kad tyrėjams tuomet pavyko prisikapstyti iki tiesos. Daug atsakymų buvo neužtikrinti, duomenys buvo naikinami, o ar toks ginklas buvo tiesiog pamirštas – niekas nežino.