Kaip pranešė žurnalistams Eluru vyriausybinės ligoninės vadovas daktaras Mohanas, antradienio rytą stacionare dar buvo gydoma apie 140 žmonių.

„Iki pirmadienio vakaro į ligoninę buvo atgabenti 476 žmonės, iš kurių 332 jau išrašyti. 125 pacientai gydomi mūsų stacionare, o dar 18 paguldyti į ligonines Vidžajavadoje ir Guntūre“, - cituoja Mohaną laikraštis „The Times of India“.

Pasak žiniasklaidos, nuo savaitgalio Eluru mieste ir jo apylinkėse bloga savijauta skundėsi daugiau kaip 800 žmonių, bet medikų pagalbos prireikė ne visiems. Vienas žmogus mirė.

Pirmadienį iš Naujojo Delio į Eluru buvo atsiųsti trys ekspertai, tarp jų – virusologas. Be to, savo ekspertų komandas į miestą atsiuntė Medicinos tyrimų institutas ir Nacionalinis mitybos institutas, o Pasaulio sveikatos organizacijos atstovybė Indijoje komandiravo į Eluru du specialistus.

Visi pacientai vėmė, skundėsi galvos ir nugaros skausmais. Tarp susirgusiųjų – visų amžiaus grupių atstovai. Jiems atliktų testų dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami.