Jeffrey Cook'as (Džefris Kukas) saugumo viršininku paskirtas po to, kai praėjusį lapkritį JAV prezidento George'o W. Bush'o (Džordžo V. Bušo) valstybinio vizito išvakarėse britų karališkąją šeimą sukrėtė viena bulvarinio dienraščio "Daily Mirror" žinia: žurnalistas Ryan'as Parry (Rajanas Peris) atskleidė, kaip suklastojęs savo charakteristiką du mėnesius Bakingemo rūmuose dirbo liokajumi.

Atlikus oficialų saugumo spragų Bakingemo rūmuose tyrimą, Didžiosios Britanijos Saugumo komisijos oficialiame pranešime padaryta išvada, kad turėtų būti paskirtas specialus viršininkas, kuris sugriežtintų karališkosios šeimos saugumą ir tikrintų darbo rūmuose ieškančius asmenis. Anot CNN, ketvirtadienį išleistame komisijos pranešime pažymėta, kad naujasis saugumo viršininkas, be kita ko, turėtų sudaryti metinį Bakingemo rūmų saugumo planą.

Komisija, kurios pirmininkė yra aukšto rango teisėja Elizabeth Butler-Sloss (Elžbieta Batler Slos), pabrėžė, kad didžiausią grėsmę tikriausiai kelia spauda ir asmenys, kurie nori patikrinti Bakingemo rūmų saugumą. Tačiau Komisija įspėjo, kad saugumo spragomis gali pasinaudoti ir teroristai. "Karališkosios šeimos saugumas yra nacionalinio saugumo problema", - sakė komisija.

Bakingemo rūmai komisijos išvadas įvertino palankiai ir pabrėžė, jog karališkoji šeima "jau sugriežtino visų naujų samdinių tikrinimo procedūras".

"Daily Mirror" redaktorius Piers'as Morgan'as (Pyrsas Morganas) pažymėjo: "Jos Didenybė negalėjo labai džiugiai reaguoti į žinią, kad "Mirror" žurnalistas jai tiekdavo pusryčius ir vedžiojo jos Velso veislės šunis". "Tačiau šiąnakt ji gali miegoti ramiau, žinodama, kad dėl mūsų tyrimo ateityje bet kam - Ryan'ui Parry ar teroristui - dar kartą tai padaryti būtų daug sunkiau".

R.Parry straipsnius apie darbą Bakingemo rūmuose lydėjo šiurpios antraštės, pavyzdžiui: "Galėjau nunuodyti karalienę". Bulvarinio dienraščio žurnalistas rašiniuose pasakojo apie karališkosios šeimos narių gyvenimus, be kita ko, užsiminęs ir apie tai, kaip karalienė valgo pusryčius ir kokias televizijos muilo operas mėgsta.

Įsiveržėlius karališkoji šeima masino ir anksčiau. Praėjusį birželį vienas "komiku teroristu" pasivadinęs vyras įsiveržė į princo William'o (Viljamo) 21-ojo gimtadienio šventę. Nors Aaron'as Barschak'as (Aronas Baršakas) buvo pasidabinęs rožine suknele, turbanu ir į Osamos bin Ladeno (Osama panašia barzda, jam pavyko išvengti apsaugininkų komandos, saugančios Vindzoro pilį, ir pabučiuoti William'ą į skruostą.

Pats keisčiausias atvejis buvo, kai bedarbis Michael'as Fagan'as (Maiklas Feiganas) 1982-aisiais užlipo Bakingemo rūmų nutekamuoju vamzdžiu ir įsiropštė į karalienės Elžbietos miegamąjį. M.Fagan'as su karaliene spėjo pasišnekučiuoti, pagalbos prisišaukti jai pavyko tik po 10 minučių.