Šis testamentas buvo paskelbtas antradienį kartu su daugiau nei 100 kitų dokumentų, kurie buvo konfiskuoti per reidą jo slaptoje buveinėje 2011 metų gegužę Pakistano mieste Abotabade.

Pirmieji reido dokumentai buvo paskelbti 2015 metų gegužę. Viename jų buvo radinių O.bin Ladeno knygų lentynoje sąrašas, JAV specialiųjų karinių jūrų pajėgų SEAL grupei užpuolus jo buveinę.

Teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderis planavo po mirties atiduoti savo turtą giminaičiams, tačiau norėjo, kad didžioji jo dalis būtų išleista rugsėjo 11-osios išpuolius surengusio islamistų tinklo tolesnės veiklos finansavimui.

Liniuoto popieriaus lape arabiškai parašytame ir pasirašytame testamente O.bin Ladenas tvirtino Sudane turintis apie 29 mln JAV dolerių, kurių didesniąją dalį jis gavęs iš savo brolio.

„Aš gavau 12 milijonų dolerių iš savo brolio Abu Bakir Muhammado Bin Ladeno investavimo bendrovės Sudane vardu“, – parašė jis.

„Tikiuosi. kad mano broliai, seserys ir tetos iš motinos pusės paklus mano valiai ir išleis visus mano Sudane paliktus pinigus džihadui, Alacho labui“, – nurodė Osama bin Ladenas.

Apie savo staigią mirtį jis buvo pagalvojęs daug metų prieš JAV pajėgų operaciją Pakistane.

„Jeigu aš būsiu nužudytas, – rašė jis 2008 metų laiške savo tėvui, – daug melskitės už mane ir nuolat dalinkite labdarą mano vardu, nes man labai reikės paramos, kad pasiekčiau savo nuolatinius namus“.

Šie laiškai paskelbti kartu su kitais dokumentais, kuriuos paviešino Nacionalinės žvalgybos direktoriaus biuras.

Jis numatė padalinti savo turtą savo artimiesiems ir po 1 procentą to turto skirti savo ištikimiesiems padėjėjams Abu Hafsui al-Mauritani ir Abu Ibrahimui al-Iraqi Saad Jarwarui.