Kaip rašo inforesist.org, internete paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti į Ukrainos kariuomenę nutaikyti artilerijos šūviai. Šiame vaizdo įrašė neva aiškiai matomas skrendančios raketos pėdsakas.

Vėliau pasklido informacija, kad šis vaizdo įrašas – klastotė.

Liepos 27 dieną JAV Valstybės departamentas pateikė keturias palydovų nuotraukas, patvirtinančias, jog Ukrainos teritorija buvo apšaudoma iš Rusijos pusės.

Tačiau Rusija tvirtina, kad kosminių palydovų nuotraukų nepakanka, kad Rusiją galima būtų kaltinti Ukrainos apšaudymu, kadangi panašiems tvirtinimams būtini dar ir kitų sistemų duomenys.

Tai pareiškė Rusijos valstybės Dūmos Gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas Francas Klincevičius, skelbia RIA „Novosti“.

A. Klincevičiaus teigimu, JAV „meluoja akivaizdžius dalykus“.

„Šiandien amerikiečių žodžiai tiesiog neįrodomi“, - pareiškė Gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas ir pridūrė, kad „tokios informacijos, kad mūsiškiai šaudytų iš mūsų teritorijos, nėra“.

Kalbant apie Rusijos teritorijos apšaudymą iš Ukrainos pusės, tai, parlamentaro teigimu, būtini atitinkami „taškiniai smūgiai“ į artilerijos ugnies sistemas.

„Tai, kad šiandien mūsų teritoriją apšaudo, aš apskritai esu už tai, kad būtų padarytas kažkoks kraštutinis įspėjimas. Kaip sako mano kolegos, smogti taškinius smūgius, kad nukentėtų ne tik reaktyvinės artilerinės ugnies taškai, kurie realiai šaudo, kad kiekvienas, kuris šaudė, aiškiai suprastų, jog jis gali nuo to nukentėti“, - pareiškė F. Klincevičius.