Jų kamerose – ne paprasti daiktai ir drabužiai, o žinomų dizainerių kūriniai, plokščiaekraniai televizoriai, taip pat biliardo stalas. Taip laiką kamerose leidžia Donkasterio kalėjime bausmes atliekantys nusikaltėliai.

Manoma, kad jaunų vaikinų grupė vaizdo įrašą padarė uždraustu ir slapta įsineštu mobiliuoju telefonu.

Kalėjimuose kalintiems asmenims draudžiama turėti bet kokias ryšio priemones, o tuo labiau vaizdo įrašais ir nuotraukomis dalytis socialiniuose tinkluose.

Nepaisant šių taisyklių, kiekvieno jų bausmės laikas gal būti prailgintas 42 dienomis.

„Donkasterio kalėjime esanti situacija primena balaganą. Kalėjimas per daug švelnus, o tokie veiksmai tik dar kartą įrodo, jog reikia griežtinti esamą atmosferą, – sakė parlamentaras Phillipas Daviesas. – Į kalėjimą žmonės siunčiami atlikti bausmę. Kas tai per režimas? Žinant tai, kad kalėjimo darbuotojai supranta, jog kaliniai naudojasi mobiliaisiais telefonais, pastarieji turėtų būti apieškomi gerokai dažniau, nei tai daroma dabar. Tai siunčia žinią, kad įvykdžius nusikaltimą laukia ne ką prastesnis gyvenimas, nei laisvėje. Tai nėra gerai.“

Dar praeitą mėnesį už grotų kalintys asmenys buvo nubausti už naudojimąsi socialiniais tinklais ir vaizdo įrašų dalijimusi. Nepaisant to, jie ir toliau taip daro.

Donkasterio kalėjimas – B kategorijos privati vyrų kalinimo įstaiga. Joje šiuo metu bausmes atlieka 1145 kaliniai.

„Dirbame, kad sustabdytume naudojimąsi mobiliaisiais telefonais kalėjimo viduje. Su šia problema susiduriama beveik visose įkalinimo įstaigose. Visai neseniai mes įdiegėme naują kūno skenerį, kuris padeda aptikti telefonus, kuriuos bandoma įnešti į kalėjimą, – sakė Jerry Spenceris, vienas iš kalėjimo atstovų. – Mobilusis telefonas, kuris buvo naudojamas padaryti šiuos vaizdo įrašus, jau konfiskuotas.“

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.