Naujasis įstatymas, kurį antradienį patvirtino parlamentarai, Rusijos kariams tarnybos metu leidžia naudotis tik paprastais mobiliaisiais telefonais, kurie neturi kamerų ir negali prisijungti prie interneto.

Šis įstatymas taip pat draudžia kariams internete dalintis informacija apie karinius dalinius, vykdomas misijas, dabartinius ir buvusius kolegas bei jų artimuosius.

„Internete karinio personalo patalpinta informacija kartais yra panaudojama kuriant šališką Rusijos Federacijos vykdomos politikos vaizdą“, – įstatymą cituoja „Radio Free Europe“.

Naujam teisės aktui pritarė 408 parlamentarai, nė vienas nebalsavo prieš.

Rusijos kariškių internete patalpintos nuotraukos ir asmeniniai įrašai padėjo atskleisti karių buvimo vietas ir veiklą. Naudodamiesi šia informacija žurnalistai parodė, jog Rusija siuntė savo karius į Ukrainą, o „Bellingcat“ tyrėjai, išanalizavę viešus šaltinius, sugebėjo rekonstruoti, kaip į Ukrainos separatistų kontroliuojamą teritoriją iš Rusijos atvyko „Buk“ raketų kompleksas, kuris numušė Malaizijos avialinijų lainerį „MH17“ ir pasiglemžė 298 gyvybes.