Kol kas niekas neprisėmė atsakomybės dėl atakos. Apie galimas aukas ar žalą premjero biuras duomenų nepateikė. „Dronas su sprogmenimis mėgino smogti rezidencijai“, - sakoma pranešime. Saugumo šaltiniai patvirtino ataką prieš M. al Kadgemio namą.

Po incidento į smarkiai saugumą Žaliąją zoną Irako sostinėje, kurioje yra ir JAV ambasada bei vyriausybiniai pastatai, saugumo šaltinių duomenimis, buvo nusiųstos gausios saugumo pajėgos. Pačioje zonoje ir aplink ją ne kartą būta išpuolių. Spalio pabaigoje besiribojančiame kvartale nukrito trys raketos, žmonės nenukentėjo.

Irake šiuo metu tvyro didelė politinė įtampa. Šeštadienį šimtai proiranietiškų grupuočių šalininkų Bagdade vėl protestavo prieš parlamento rinkimų rezultatus. Buvo sudegintas premjero portretas, o jis pavadintas „nusikaltėliu“.

Per rinkimus spalį, preliminariais duomenimis, proiranietiškų kovotojų tinklo „Hashd al-Shaabi“ politinis sparnas prarado daug mandatų. Tinklo vadovai užginčijo rezultatus. Per protestus penktadienį žuvo mažiausiai vienas žmogus ir daugiau kaip šimtas buvo sužeista.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)