Daugiau nei 8000 žmonių jau mirė nuo viruso sukeltų komplikacių, teigiama Johno Hopkinso universiteto ataskaitoje, kurią cituoja žiniasklaida.

Universiteto kaupiami duomenys rodo, kad šiuo metu užsikrėtusiųjų yra 201 436, o 82 032 žmonės pasveiko.

Daugiausia patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų yra Kinijoje, Italijoje, Irane, Ispanijoje ir Vokietijoje, o daugiausia aukų virusas pareikalavo Kinijoje, Italijoje, Irane, Ispanijoje ir Prancūzijoje.

Rusija apriboja skrydžius į JAV, JK, JAE

Rusijos vyriausybė dėl koronaviruso pandemijos nurodė nuo kovo 20-osios apriboti skrydžius iš šalies į JAV, Jungtinę Karalystę ir JAE.

Nuo penktadienio leidžiami bus iš viso tik trys reguliarūs reisai šiomis kryptimis iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto – į Niujorką, Londoną ir Abu Dabį, taip pat užsakomieji repatriacijos reisai.

Reguliarų oro susisiekimą tarp Rusijos ir JAV šiuo metu užtikrina tik Rusijos „Aeroflot“, iš Maskvos skraidinanti į Niujorką, Vašingtoną, Los Andželą ir Majamį.

Londonas – vienintelis JK miestas, į kurį skraidinama iš Rusijos. Šį maršrutą aptarnauja „British Airways“, Vengrijos „Wizz Air“, Rusijos „Aeroflot“, S7, „Ural Airline“.

Į Rusijos turistų pamėgtus JAE skraidina daug bendrovių – į Dubajų, Abu Dabį ir Šardžą.