Pirmosios 2012-uosius pasitiko Samoa ir kitos salos Ramiajame vandenyne, 13 val. Lietuvos laiku laikrodžiai Naujų metų pradžią išmušė Naujojoje Zelandijoje, 14 val. Naujieji įžengė į labiausiai į Rytus nutolusius Rusijos regionus.

Niujorke žėruojančioje Taimso aikštėje, Berlyne prie Brandenburgo vartų, Honkongo uoste susirinko gausybė žmonių, troškusių pasveikinti 2012-ųjų pradžią.

Australijoje, Sidnėjaus uoste susirinkto daugiau kaip pusantro milijono žmonių, panorusių stebėti pirotechnikų parengtų nepakartojamų ugnies vaizdų, kurių centras - Sidnėjaus uosto tiltas.

Tūkstančiai žiūrovų jau nuo vidurdienio vasaros karštyje norėjo pamatyti, kaip maždaug septynios tonos sprogmenų nušvietė vidurnakčio dangų ir pritraukė viso pasaulio dėmesį.

„Kasmet mūsų šventė būna vis didesnė ir įdomesnė negu ankstesnės", - sakė Sidnėjaus meras Cloveris Moore'as.

Londone, 2012-ųjų olimpinių žaidynių sostinėje, sutinkant Naujuosius Metus, Didžiajam Benui mušant vidurnaktį, fejerverkai kilo virš Temzės upės, reginį stebėjo daugiau kaip ketvirtis milijono žmonių abiejuose upės krantuose.

Paryžiuje Eliziejaus laukuose dešimtys tūkstančių žmonių susirinko švęsti Šventojo Silvestro dienos, o Stokholme fejerverkai buvo matomi iš bet kurios miesto vietos.

Amsterdame žmonės stebėjo, kaip bučiuojasi dvi milžiniškos pripučiamos lėlės - olandų berniukas ir mergaitė, kurie artėjo vienas prie kito tiksint paskutinėms sekundėms iki 2012-ųjų pradžios. Vidurnakčio akimirką jiedu pasibučiavo, o dangų papuošė fejerverkų sprogimai.

Rio de Žaneire apie du milijonai baltais rūbais apsirengusių linksmuolių - brazilų ir užsienio turistų - Naujuosius sutiko Kopakabanos paplūdimyje, stebėdami „žaliuosius" fejerverkus.

Daugiau kaip milijonas žmonių susirinko Niujorko Taimso aikštėje, kur pop dievaitė Lady Gaga ir tenoras Placido Domingo linksmino žmones, o vidurnaktį nukrito krištolo rutulys.

Raitoji policija, sprogmenis užuodžiantys šunys, patruliuojančios policijos kateriai - visa tai turėjo užtikrinti, kad žmonės galėtų saugiai linksmintis.

Naujosios Zelandijos gyventojai Naujuosius sutiko vieni pirmųjų, bet dėl liūčių didžiojoje šalies dalyje šventė bus gana šlapia, du dideli renginiai dėl nepalankių orų buvo atšaukti Šiaurės saloje.

Japonijoje, kurioje vis dar jaučiami kovo mėnesį vykusio žemės drebėjimo ir cunamio padariniai, žmonės vyko į šventyklas pažymėti Naujųjų Metų.

Dėl sprogimo atominėje elektrinėje evakuoti japonai sakė nesą nusiteikę švęsti, būdami toli nuo savo namų ir artimųjų.

„Negaliu ištarti Laimingų Naujųjų Metų, kai nejaučiu jokio džiaugsmo", - sakė Yuji Takahashi, vienas iš maždaug tūkstančio pabėgėlių gyvenančių 36-ių aukštų pastate Tokijuje.

„Naujieji Metai būdavo didelis džiaugsmas, susirinkdavo artimieji, giminės, o dabar visi išsisklaidę, gyvena atskirai po branduolinės nelaimės", - pridūrė jis.

Filipinuose, kur atogrąžų audros „Washi" sukelti potvyniai nušlavė ištisus kaimus šalies pietuose, Naujųjų Metų šventė buvo liūdna.

„Mūsų krašto žmonės vis dar neatsigauna nuo audros, ypač netekusieji savo artimųjų", - sakė civilinės gynybos vadovas Benito Ramosas.

Tradiciškai filipiniečiai Naujuosius sutinka fejerverkais, pobūviais, bet dabar šventės nebuvo planuojamos, ypač evakavimo centruose, kuriuose gyvena daugiau kaip 73 tūkst. iš 465 tūkst. prieš dvi savaites evakuotų žmonių.

Pasak B.Ramoso, vis dėlto Naujieji Metai bus džiugus įvykis. „Žmonės sugalvos kaip atšvęsti", - pažymėjo jis.