V. Putinas pasveikino D. Trumpą su pergale

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau pasveikino respublikoną Donaldą Trumpą su pergale JAV prezidento rinkimuose. Tokia informacija skelbiama Kremliaus svetainėje internete. Rusijos prezidentas sveikinime išreiškė viltį, kad kartu su D. Trumpu pavyks užbaigti dvišalius Maskvos ir Vašingtono santykius ištikusią krizę, skelbia gazeta.ru.

„Sveikinimo telegramoje V. Putinas išreiškė viltį, jog su D. Trumpu pavyks rasti dvišalių JAV ir Rusijos santykių krizės sprendimą, išspręsti svarbiausius tarptautinės svarbos klausimus bei rasti veiksmingiausią atsaką į iššūkius pasauliniam saugumui. Rusijos prezidentas taip pat pareiškė esąs tikras, kad pavyks užmegzti konstruktyvų Maskvos ir Vašingtono dialogą, paremta apipusės pagarbos ir vienas kito, abiejų valstybių gyventojų ir viso pasaulio interesų supratimo principais“, – teigiama Kremliaus pranešime.

V. Putinas D. Trumpui taip pat palinkėjo sėkmės.

Vokietijos politikai sukrėsti dėl D. Trumpo pergalės

Įvairių rangų Vokietijos politikai išreiškė savo susirūpinimą dėl Respublikonų partijos kandidato Donaldo Trumpo pergalės JAV prezidento rinkimuose, praneša „Deutsche Welle“.

Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen išreiškė drąsų požiūrį dėl nekilnojamojo turto magnato D. Trumpo pergalės, pavadindama ją „dideliu sukrėtimu“.

„Žinoma, mes europiečiai, kaip NATO partneriai, žinome, kad D. Trumpas klaus savęs, kaip mes prisidedame prie Aljanso. Bet mes taip pat klausime, koks jūsų vaidmuo Aljanse. Daug atvirų klausimų. Mums rūpi atsakinga ir atvira Amerika“, - sakė kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) narė.

Socialdemokratų partija (SPD) taip pat nežino, kaip vertinti JAV prezidento rinkimų rezultatus. „Su D. Trumpu mes tikrai nežinome, kas mūsų laukia“, - SPD užsienio politikos reikalų atstovas sakė ZDF transliuotojui.

F. Mogherini: po D. Trumpo pergalės ES toliau dirbs su Amerika


Europos Sąjunga toliau dirbs su Jungtinėmis Valstijomis po respublikono Donaldo Trumpo išrinkimo šalies prezidentu, trečiadienį pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovė Federica Mogherini.

„ES ir JAV ryšiai yra tvirtesni už bet kokias politines permainas. Toliau dirbsime drauge, iš naujo atrasdami Europos tvirtybę“, – sakė F. Mogherini.