Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančiukas socialiniame tinkle „Twitter“ rašo negalintis patikėti, tuo, kas įvyko.

„Neįmanoma patikėti... Baisi tragedija. Didžiulė netektis. Netektis šeimai ir Ukrainai. Asmeninė netektis... Denysas Monastyrskis... Mano draugas... Tai neteisinga. Nuoširdi užuojauta šeimai“, – sako jis.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka tviteryje reiškia didelę užuojautą savo kolegų artimiesiems.

„Visi, skridę sraigtasparniu, buvo patriotai, kurie stengėsi sustiprinti Ukrainą. Mes visada jus prisiminsime. Jūsų šeimomis bus pasirūpinta. Amžina atmintis mano draugams“, – rašo A. Heraščenka.

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas taip pat pareiškė užuojautą dėl katastrofos, sakydama, kad tai „dar vienas tragiškas priminimas apie tai, kokią neįtikėtinai didelę kainą Ukraina moka kovodama už savo laisvę“.

JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget A. Brink sako esanti sukrėsta dėl šios žinios.

ES ambasadorius Ukrainoje Matti Maasikas rašo, kad žuvusieji per katastrofą buvo „puikūs partneriai ir draugai“.

ES vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson teigia, kad D. Monastyrskis buvo „tikras Ukrainos didvyris – pastaruosius metus jis lyderiavo drąsiai ir stoiškai“.


Latvijos URM vadovas Edgaras Rinkevičius užjaučia ukrainiečius dėl tragedijos Brovaruose. Jis naujieną pavadino siaubinga.

„Gedime dėl aukų, nuoširdi užuojauta artimiesiems ir draugams, linkiu kuo greičiau pasveikti sužeistiesiems“, - pareiškė Latvijos užsienio reikalų ministras.

Europos Sąjungos vadovas Charles'is Michelis taip pat išreiškė užuojautą „aukų šeimoms, prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, ministrui pirmininkui Denysui Šmyhaliui ir Ukrainos žmonėms“.

„Drauge su Ukraina liūdime dėl tragiškos sraigtasparnio avarijos. Ministras D. Monastyrskis buvo didelis ES draugas“, – sakoma Ch. Michelio žinutėje socialiniuose tinkluose.


„Gedime kartu su jumis“, – sako Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen.

Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly per sraigtasparnio katastrofą žuvusį Ukrainos vidaus reikalų ministrą pavadino „tikru JK draugu“. „Esame pasirengę paremti Ukrainą kaip tik galime“, – teigė J. Cleverly.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda sako mintimis esantis su katastrofos aukų šeimomis.

„Didžiai nuliūdino žinia apie sraigtasparnio katastrofą Brovaruose netoli Kyjivo, per kurią žuvo žmonių, įskaitant aukštus Ukrainos vidaus reikalų ministerijos pareigūnus. Mintimis esu su aukų šeimomis ir artimaisiais“, - parašė jis tviteryje.

Kaip jau buvo pranešta, trečiadienio rytą Kyjivo srities Brovarų mieste šalia vaikų darželio ir gyvenamojo namo nukrito sraigtasparnis. Per katastrofą žuvo Ukrainos VRM vadovai.

Iki šiol žinoma apie 18 žuvusiųjų, tarp kurių – trys vaikai, ir 29 sužeistuosius, tarp kurių – 15 vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)