Kalbėdamas Brindizyje vykstančiame G20 renginyje, skirtame humanitarinei pagalbai, WFP vadovas Davidas Beasley'us teigė, jog praėjusiais metais pasaulio lyderiai skyrė daugiau lėšų, kad padėtų pandemijos paveiktiems žmonėms, tačiau dabar to reikia dar labiau.

„Manėme, kad iki 2020 m. COVID-19 protrūkis bus likęs mums už nugaros, tačiau jis atsinaujino, susiformavus delta ir kitoms atmainoms, niokodamas būtent mažai pajamų gaunančias ir besivystančias pasaulio šalis, kurias užgriuvo ši katastrofiška audra“, – sakė jis.

Pernai metais Nobelio premijos sulaukusi WFP organizacija prašo 6 mlrd. dolerių paramos, kad galėtų padėti 41 mln. žmonių, kuriems 43 valstybėse gresia badas.

Organizacijos teigimu, bado sąlygomis jau gyvenama Etiopijoje, Madagaskare, Pietų Sudane ir Jemene, o daugiausiai nerimo kelia situacija Nigerijoje ir Burkina Fase.

„Tai ne tik skaičiai, ne tik statistika, tai tikri žmonės su tikrais vardais, tikrais gyvenimais, trapiais ir prie badavimo slenksčio“, – per bendrą spaudos konferenciją su Italijos užsienio reikalų ministru Luigi Di Maio sakė D. Beasley'us.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)