"Rezultatų neįmanoma nuspėti, tačiau toliau palaikysime labai glaudžius ryšius su Iranu", - sakė jis.

"Tikimės, kad Iranas atvyks pasiruošęs ir pateiks konkretų bei esminį atsakymą" į galingųjų šalių pasiūlymų paketą, turintį padėti užbaigti abiejų pusių priešpriešą, aiškino pareigūnas, pageidavęs neskelbti jo vardo.

Iranas ir "P5 plius 1" grupė, kurią sudaro penkios nuolatinės Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narės (JAV, Rusija, Kinija, Prancūzija ir Didžioji Britanija) bei Vokietija, penktadienį Kazachstano mieste Almatoje pradės penktąjį per pastaruosius dvejus metus derybų etapą.

Per vėliausias derybas, vykusias toje pačioje vietoje vasarį, pasaulio galybės pateikė Iranui pasiūlymą sušvelninti sankcijas mainais į šiitiškos respublikos nuolaidas.

"P5 plius 1" narės ypač susirūpinusios dėl Irano vykdomo urano sodrinimo iki 20 proc. požeminėje Fordo įmonėje.

Galingosios šalys taip pat nori, kad Iranas išgabentų į užsienį savo sukauptas iki 20 proc. prisodrinto urano atsargas.

Iranas neigia siekiantis pasigaminti branduolinių ginklų ir tvirtina, kad jo branduolinės programos tikslas yra elektros energijos ir medicinoje naudojamų radioaktyvių izotopų gamyba.

Tuo tarpu minėtas JAV pareigūnas sakė, jog pasaulio galybės pateikė Iranui "subalansuotą ir labai sąžiningą" pasiūlymą, pagal kurį, kaip manoma, numatoma atšaukti kai kuriuo Teheranui nustatytus apribojimus prekyboje metalais ir mažiems finansiniams pervedimams.

Pareigūnas atsisakė kelti prielaidų, kas nutiktų, jeigu Iranas nepriims pasiūlytų sąlygų arba pateiks nepriimtiną atsakomąjį pasiūlymą.

Iranas jau yra pareiškęs, kad pasaulio galybių pasiūlymas yra "nesubalansuotas", nors pažymėjo, kad derybos Almatoje buvo "teigiamos".

"Norėčiau tikėtis, kad nepasiekėme paskutinės galimybės", - sakė JAV pareigūnas.