„Šio projekto lėšos bus naudojamos valstybės tarnautojų ir mokytojų atlyginimams išmokėti“, – paaiškinama pranešime.

Pažymima, kad šis naujas finansavimas yra dalis daugiau kaip 4 mlrd. dolerių dydžio paramos paketo, kurį Pasaulio bankas mobilizuoja ir iš kurio jau išmokėta apie 2 mlrd. dolerių.

Projektui finansines garantijas suteikė Jungtinė Karalystė, Nyderlandai, Lietuva ir Latvija, o lygiagrečiai finansavimą skyrė Italija. Projektas taip pat bendrai finansuojamas kelių valstybių, įskaitant Šveicariją, įnašais į naują kelių finansinių donorų patikos fondą (MDTF).

„Pasaulio banko grupė ir toliau imasi skubių veiksmų, kad paremtų Ukrainą ir jos žmones“, – pranešime cituojamas Pasaulio banko grupės prezidentas Davidas Malpassas.

„Siekiant užkirsti kelią tolesniam gyvenimo sąlygų blogėjimui ir skurdui Ukrainoje, svarbu išlaikyti šias pagrindines paslaugas ir vyriausybės gebėjimą jas teikti“, – pabrėžė Pasaulio Banko Rytų Europos regiono direktorius Arup Banerji.

Nuo 1992-ųjų, kai Ukraina tapo Pasaulio banko, jo finansavimas šiai šaliai pasiekė beveik 16 mlrd. dolerių pagal 90 projektų ir programų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją