Paryžiaus 13-ajame rajone turėjęs įvykti svarbus renginys bus atidėtas keliems mėnesiams, naujienų agentūrai AFP patvirtino meras Jerome'as Coumet.

„Kinų bendruomenė nenusiteikusi linksmintis – padėtis yra pernelyg rimta dėl to, kas vyksta Kinijoje, – sakė jis. – Atidedame [paradą] sveikatos apsaugos sumetimais.“

Sacha Lin-Jungas iš Prancūzijoje gyvenančių kinų asociacijos, organizuojančios šią šventę, taip pat pabrėžė, kad renginys atidedamas dėl visuomenės sveikatos priežasčių ir siekiant nuraminti gyventojus.

Nuo pat koronaviruso protrūkio Kinijoje pradžios Prancūzijos kinų bendruomenės nariai skundėsi dėl ksenofobiškų įžeidimų socialiniuose tinkluose ir gatvėse.

Paradas, per kurį pasirodo šokėjai ir demonstruojami popieriniai žibintai bei didžiulės drakonus vaizduojančios platformos, buvo atidėtas, kad jis nebūtų „sugadintas dėl įžeidimų“, sakė Sacha Lin-Jungas.

Paryžiaus miesto sveikatos apsaugos pareigūnė Anne Souyris pažymėjo, kad paradas buvo atidėtas „atsargumo dėlei“, nes „tai yra renginys, kurio metu šimtai tūkstančių žmonių kelias valandas praleidžia vienas šalia kito“.

Praėjusį sekmadienį taip pat buvo atšauktas Paryžiaus centre turėjęs įvykti nedidelis Naujųjų metų pagal Mėnulio kalendorių paradas ir dar vienas panašus renginys Bordo.

Iki šiol koronavirusas buvo diagnozuotas penkiems žmonėms Prancūzijoje; keturi iš jų šiuo metu yra Paryžiuje.

Penktasis užsikrėtimo atvejis, patvirtintas trečiadienį, buvo užfiksuotas paguldžius į ligoninę sostinėje vieno pagyvenusio turisto iš Kinijos dukrą.

Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių, dar vadinami kinų Naujaisiais metais, prasidėjo praėjusį šeštadienį, tačiau Kinijoje iškilmės buvo reikšmingai apribotos.

Protrūkis pareikalavo jau 170 žmonių gyvybių, o dar daugiau nei 7 700 užsikrėtė virusu visame pasaulyje.