Ta pora buvo sulaikyta sienos apsaugos policijos, sugrįžusi į Prancūziją kitą dieną po to, kai jų lėktuvas, skridęs iš Mauricijaus į Paryžių, turėjo neplanuotai nusileisti Kenijoje.

Per sekmadienį įvykusį incidentą laineryje „Boeing 777“, kuriame buvo 459 keleiviai ir 14 įgulos narių, vienas keleivis perspėjo stiuardus apie tualeto kabinoje rastą įtartiną daiktą.

Lėktuvas buvo skubiai nutupdytas Kenijos uostamiestyje Mombasoje, o jo keleiviai evakuoti avarinėmis čiuožynėmis. Tada karinių jūrų pajėgų ir policijos sprogmenų ekspertai buvo iškviesti ištirti įtartiną objektą.

Tyrėjai nustatė, kad bombos muliažas, pagamintas iš kartono, popieriaus ir virtuvinio laikmačio, nekelia pavojaus lėktuvui ir jo keleiviams, sekmadienį sakė „Air France“ generalinis direktorius Fredericas Gagey.

Pasak jo, „dedukcijos“ metodu buvo padaryta išvada, kad tą daiktą tualeto spintelėje paliko vienas iš keleivių. „Air France“ vadovas pridūrė, kad šis incidentas atrodo esantis „netikęs pokštas“.

F.Gagey sakė, kad per pastarąsias 15 dienų „Air France“ lėktuvuose Jungtinėse Valstijose buvo triskart paskelbtas netikras bo

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)