Iš pradžių policijos pareigūnai nurodė, kad per susirėmimus, kurie buvo jau ne pirmi per virtinę kovą prasidėjusių protestų prieš planuojamas darbo įstatymų reformas, buvo suimti šeši asmenys.

Demonstracijos dalyviai šturmavo policijos pastatą ir pradėjo svaidyti medinius padėklus į riaušių policijos pareigūnus, pranešė Paryžiaus miesto valdžia.

Kaip pranešė įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP žurnalistas, per susirėmimus mažiausiai du žmonės buvo sužeisti, o vėliau policija nurodė, kad nukentėjo šeši demonstrantai ir 20 policininkų, sulaikyta 15 asmenų.

Valdžios pareigūnai kreipėsi į demonstracijos dalyvius, prašydami jų atsiskirti nuo tvarkos laužytojų ir leisti policijai įsikišti.

Smurto protrūkiai yra kilę ir anksčiau per demonstracijas prieš planuojamas darbo rinkos reformas.

Tačiau šiuo metu tarptautinė bendruomenė skiria ypatingą dėmesį Prancūzijai, kuri yra dabar vykstančio 2016 metų Europos futbolo čempionato šeimininkė.

Be to, šiuo metu teisėtvarkos pareigūnams taip pat tenka malšinti futbolo aistruolių susirėmimus ir reaguoti į padidėjusią terorizmo išpuolių čempionato metu grėsmę.

Nerimas dėl galimų teroro atakų dar labiau išaugo po išpuolio pirmadienį, kai vienas ištikimybę „Islamo valstybės“ grupuotei deklaravęs vyriškis nužudė policijos pareigūną ir jo partnerę viename šiaurės vakariniame Paryžiaus priemiestyje.