Humanitarinių organizacijų duomenimis, palapinių miestelyje prie Stalingrado aikštės gyvena 2-3 tūkstančiai atvykėlių iš Afganistano, Sudano ir Eritrėjos.

Į aikštės rajoną atvyko didelės policijos pajėgos. Pareigūnai pažadino miegojusius migrantus ir primygtinai jiems rekomendavo lipti į autobusus, kurių buvo atsiųsta daugiau kaip 80. Visi atvykėliai bus nugabenti į specializuotus pabėgėlių priėmimo centrus įvairiuose Prancūzijos regionuose.

Kol kas operacija vyksta be incidentų. Specialiųjų dalinių pareigūnai netgi nusiėmė apsauginius šalmus, tuo parodydami, kad jie ketina veikti kuo švelniau. Operaciją kontroliuoja Il de Franso regiono prefektas Jeanas Francois Corenco. Jis informavo, kad „sprendimas likviduoti stovyklą galutinis, valdžia neleis steigti Paryžiuje nelegalių gyvenviečių“.

Humanitarinių organizacijų duomenimis, stovykla prie Stalingrado aikštės gerokai išsiplėtė pastarosiomis dienomis, kai ten atvyko šimtai užsieniečių iš valdžios likviduotos migrantų gyvenvietės Kalė uostamiesčio rajone, Prancūzijos šiaurės vakaruose. Ten gyveno 6-7 tūkstančiai žmonių, mėginusių patekti į kaimyninę Didžiąją Britaniją.