Paryžiaus centre esantį istorinį paminklą atstatantys darbininkai ardo išsilydžiusias metalines konstrukcijas, likusias pernai balandį per gaisrą nuvirtus bažnyčios stogo smailei.

Pareigūnai naujienų agentūrai AFP nurodė, kad priemonės, kurių buvo imtasi dėl taršos, per gaisrą išsilydžius dideliam kiekiui švino, yra panašios į tas, kurių imamasi kovojant su koronavirusu.

Prancūzija uždarė mokyklas, teatrus, kino teatrus ir parduotuves, išskyrus maistu ir kitomis būtiniausiomis prekėmis prekiaujančias prekyvietes.

Paryžiaus pareigūnai pirmadienį taip pat pranešė, kad uždaromi vieši parkai ir sodai, siekiant sumažinti žmonių susibūrimus, nors vyriausybė ir taip ragina žmones „socialiai atsiriboti“.

Sostinės viešojo transporto operatorė RATP pranešė, kad nuo antradienio važinės gerokai mažiau metropoliteno ir priemiestinių traukinių, vyriausybei paraginus bendroves leisti savo darbuotojams dirbti iš namų.

„Šiandien pastebėjome, kad keleivių skaičius visame tinkle vidutiniškai sumažėjo 50 procentų“, lyginant su įprastomis savaitėmis, nurodė RATP.

Pirmadienį buvo paskelbta, kad visoje šalyje įvedami griežti suvaržymai, kiek gyventojai gali nutolti nuo savo namų ir kokiu tikslu.

Prezidentas Emmanuelis Macronas sakė, kad „judėjimas bus labai smarkiai suvaržytas“ 15 dienų nuo antradienio vidurdienio (13 val. Lietuvos laiku).

Pasak jo, gyventojams bus leidžiama išeiti iš namų tik būtinais atvejais – pavyzdžiui, vykstant į darbą arba parduotuvę.

E. Macronas per televiziją sakė, kad vyriausybė nusprendė įvesti šiuos suvaržymus, nes žmonės nesilaikė ankstesnių rekomendacijų dėl visuomenės sveikatos apsaugos. Prezidentas pridūrė: „Esame kare.”

Valstybės vadovas pridūrė, kad bet kokie pažeidimai užtrauks atsakomybę, bet daugiau detalių nepateikė.

Prezidentas sakė, kad dėl šios epidemijos taip pat stabdomos reformos, įskaitant pensijų sistemos pertvarkymą.

„Visos reformos stabdomos, įskaitant pensijų reformą“, – savo kreipimesi į tautą per televiziją pabrėžė E. Macronas.

Pasak jo, atitinkamas teisės akto projektas bus parengtas trečiadienį.

Pirmadienį vakare Prancūzija paskelbė, kad šalyje nustatyti 6 633 koronaviruso infekcijos atvejai; 148 pacientai mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)