Remiantis Prancūzijos žiniasklaidos pranešimais, minėtieji trys vyrai yra iš Molenbeeko rajono, kur vis dar vyksta policijos operacija. RTL skelbia, kad vakare laukiama šalies generalinio prokuroro pareiškimo.

Po virtinės mirtinų išpuolių Paryžiuje į ligonines paguldyta apie 350 žmonių, iš kurių maždaug 99 būklė yra kritiška, pranešė šeštadienį sostinės medicinos pagalbos pareigūnai.

Išrašyti jau 53 asmenys, nurodoma medikų pranešime, kuriame dar pažymima, kad miesto ligoninėse „pakanka pajėgumų“ suteikti pagalbą nukentėjusiems per penktadienio atakas, nusinešusias mažiausiai 129 gyvybes.

Paryžiaus atakas surengė Prancūzijos, Egipto ir Sirijos piliečiai, praneša prancūzų laikraštis „Libération“.

Skelbiama, kad vienas iš teroristų, surengusių šaudynes „Bataclan“ koncertų salėje – ekstremistas iš Prancūzijos, puikiai žinomas policijos pareigūnams.

Taip pat skelbiama, kad vienas iš išpuolio „Stade de France“ stadione vykdytojų turėjo Egipto bei Sirijos pasus. Kol kas nė vieno vyro tapatybės pareigūnai nepatvirtino.

Dienraščio korespondentas Willy Le Devinas sako, kad policijos pareigūnai prancūzą atpažino pagal pirštų atspaudus.

Išpuoliai Paryžiuje suteikia „naują prasmę“ deryboms dėl Sirijos konflikto

Europos Sąjungos išorės politikos vadovė Federica Mogherini šeštadienį pareiškė, kad kruvinų išpuolių virtinė Paryžiuje suteikė naują prasmę tarptautinėms pastangoms rasti sprendimą Siriją krečiančiam pilietiniam karui.

Apie 20 valstybių ir tarptautinių organizacijų atstovai susitinka Vienoje, mėgindami rasti galimybę užbaigti jau beveik penkerius metus Sirijoje tebesitęsiantį konfliktą, nusinešusį apie 250 tūkst. gyvybių ir sukėlusį pabėgėlių krizę Europoje bei sudariusį sąlygas iškilti džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS), kuris terorizavo daugelį šios diskusijose dalyvaujančių šalių.

„Tai dar viena liūdna diena, ir mūsų šiandieninis susitikimas Vienoje įgyja kitokią prasmę“, – sakė F.Mogherini, atvykusi į derybas.

„Beveik visos šalys, prie šio stalo, jau patyrė tokį patį skausmą, tokį patį siaubą, tokį patį sukrėtimą per kelias pastarąsias savaites“, – pabrėžė ji, turėdama omenyje išpuolius Paryžiuje, Libane, Egipte ir Turkijoje.

Penktadienio vakarą per virtinę koordinuotų atakų keliose vietose Paryžiuje žuvo 128 žmonės, dar apie 180 buvo sužeisti. Ketvirtadienį Beirute dvigubas sprogdinimas nusinešė 44 žmonių gyvybes, o beveik dviem savaitėmis anksčiau IS prisiėmė atsakomybę dėl Rusijos lainerio katastrofos Egiptui priklausančiame Sinajaus pusiasalyje, kur žuvo visi 224 lėktuve buvę žmonės.

„Visa tai mums labai aiškiai sako, kad mes visi tai patiriame. Europiečiai, arabai, Rytai, Vakarai – mes visi esame veikiami terorizmo ir tų, kurie stengiasi mus supriešinti“, – perspėjo F.Mogherini.

„Teisingas atsakas jau rengiamas, peržengiant mūsų nesutarimus ir mėginant mums kartu rodyti kelią į taiką Sirijoje“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1747)