10 val. 36 min. vietos (11 val. 36 min. Lietuvos) laiku užsidegus dešiniajam į kilimo taką jau važiavusio "Airbus A320" varikliui, žmonės iš lėktuvo, tarp jų - 165 keleiviai, buvo evakuoti.

Aštuoni keleiviai nesunkiai susižeidė, kai evakavosi iš lėktuvo avariniais trapais; jiems pagalbą suteikė oro uosto darbuotojai, pranešė pigių skrydžių bendrovė "Vueling" ir prancūzų policija. Kai kuriems kitiems keleiviams pagalba buvo suteikta dėl patirto šoko.
Panikos apimti keleiviai grūdosi prie išėjimų, pasakojo viena liudininkė.

"Prieš išlipdami visi lėktuve panikavo. Kai žmonės išgirdo apie incidentą, visi stumdėsi, kad galėtų ištrūkti, o galiausiai visi nusileido avariniais trapais", - "Associated Press Television News" pasakojo 38 metų keleivė Arantza Urrejola.

912-uoju reisu į Alikantę skristi turėjusio "Vueling" lėktuvo variklis užsidegė jam važiuojant nuo keleivių įlaipinimo vietos, sakė vietos valdžios pareigūnė Helen Courcoul.

Ispanijos oro bendrovės "Iberia", kuriai priklauso beveik pusė "Vueling", atstovas Jose Luisas Casado sakė, kad vienas ant žemės buvęs darbuotojas pastebėjo iš užvedamo variklio tekantį skystį. Tas darbuotojas paskelbė pavojų, bet netrukus jau kilo gaisras.

Buvo priimtas sprendimas panaudoti avarinius trapus, o ne laukti, kol bus pristumtas įprastas trapas, sakė J.L.Casado.

"Žinoma, tai labai įspūdinga procedūra, nes mes naudojame avarinius trapus, darome (tokiems atvejams) įprastus pranešimus, prašome žmonių nusiauti batus ir palikti bagažą lėktuve. Keleiviams tai gana traumuojanti patirtis", - pridūrė jis.

Į incidento vietą atskubėjo ugniagesiai, kurie greitai užgesino gaisrą. Oro uostui ar kitiems lėktuvams žalos nepadaryta.

"Airbus" informavo, kad jai buvo pranešta apie šį incidentą ir kad ji siūlo oro bendrovei pagalbą.

Visus keleivius į Alikantę Pietryčių Ispanijoje turėjo nuskraidinti kitas lėktuvas.