Mišios buvo transliuojamos gyvai katalikų televizijoje KTO. Mišių dalyvių buvo paprašyta dėvėti apsaugos šalmus, rašo portalas france24.com. Ši data buvo pasirinkta pagal Katedros altoriaus šventinimo jubiliejų, todėl, kaip teigė Paryžiaus Dievo Motinos katedros pastorius Patrickas Chauvet, ji turi ypatinga dvasinę prasmę.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas skelbia ambicingus planus atstatyti Prancūzijos Dievo Motinos katderą per penkerius metus. Nuo pat gaisro užgesinimo kasdien Katedroje dirba apie pusantro šimto darbininkų, šalinančių nuolaužas ir bandančių stabilizuoti Katedros struktūrą. Tuo pačiu metu bandoma surinkti Katedros atstatymui reikalingas lėšas, tačiau, nepaisant dosnių verslininkų ir mecenatų aukų, kol kas turima tik dešimtadalis sumos iš preliminariai reikalingų 850 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)