Paryžiaus „Le Bourget“ oro uoste birželio 17–23 dienomis vyks svarbiausias renginys aviacijos kalendoriuje – 50-oji Paryžiaus aviacijos paroda, į kurią susirinks pasaulinės aviacijos grietinėlė ir kurioje bus sudaromi milijardiniai sandoriai, o pilotai demonstruos meistriškumą, praneša CNN.

2 100 bendrovių iš 44 šalių pristatys savo gaminius parodoje – nuo didelių keleivinių lėktuvų ir įrankių iki spyruoklių, sraigtelių bei moderniausių technologijų, kurios bus pritaikytos galbūt tik po kelių dešimtmečių.

Paroda vyksta aerodrome, kuriame 1927 m. po pirmojo skrydžio per vandenyną nusileido Charlesas Lindberghas. Per daugelį metų parodose buvo pristatinėjami didžiausi išradimai – nuo „Concorde“ iki „Boeing 747“ ir „Airbus A380“.

Vis dar neaišku, ar šių metų parodoje bus pristatyti du laukiamiausi lėktuvų modeliai – „Airbus A350“ ir „Bombardier C-Series“ lėktuvai.

Abi lėktuvų gamintojos įspėjo, jog nežinia, ar bus galimybė pristatyti lėktuvus, tačiau lėktuvų pramonės specialistai kalba, jog tokia tikimybė yra.

Anot žurnalo „Flight international“ redaktoriaus Murdo Morrisono, „A350“ yra vienas naujausių ir įspūdingiausių lėktuvų, tada būtų šaunu jį pamatyti, na o „Bombardier C-Series“ skubama baigti, tik nežinia, ar pavyks. Gali būti, kad naujausi lėktuvai bus atskraidinti tik vienai dienai ir nė nenusileis.

Na bet ir be „C-Series“ ir „A350“ lėktuvų bus į ką pažiūrėti. Aerodrome lankytojai galės iš arti apžiūrėti karinę ir komercinę įrangą, pasigėrėti pasirodymais danguje.

„Boeing“ atskraidins net du „787 Dreamliner“ lėktuvus, o „Airbus“ žada, kad lankytojai (kurių 2011 m. parodoje buvo 204 tūkst.) galės apžiūrėti bent jau realaus dydžio „A350“ lakūno kabinos modelį.

Parodos organizatoriai žada, kad vienas iš įspūdingiausių reginių bus rusų naikintuvo „Suchoi Su-35“ parodomasis skrydis.

Prancūzijos lėktuvų gamintoja „Dassault“ minės 50-ąjį savo lėktuvų „Mystere 20“ jubiliejų ir eksponuos pirmąjį savo lėktuvą.

Pasigrožėkite vaizdais iš praėjusios parodos.