Kaip skelbiama ir A. Lukašenkos „Telegram“ kanale „Pul pervogo“, jis „atsitiktinai pro automobilio langą pamatė eilinių baltarusių ir žurnalistų su kameromis minią ir nusprendė išlipti“.

Žmonės esą susijaudino, aplodismentai virto ovacijomis. Tačiau iš tiesų paviešintame vaizdo įraše matyti vos saujelė pagyvenusių žmonių ir keli propagandinių žiniasklaidos kanalų atstovai.

„Telegram“ kanale cituojamas ir A. Lukašenkos bei neva jį palaikančių moterų pokalbis.

Moterys paklausė: „Kodėl jus išrinko 5 metams? Norėčiau 10-iai, 15-ai!“
A. Lukašenka atsakė: „Leiskit bent 5 ištempt!“


Telegram“ kanale „Pul pervogo“ publikuotas ir dar vienas vaizdo įrašas, pavadintas „Prezidentas pasakė, dėl ko jam dabar labiausiai neramu“.

Vaizdo įraše, kuriame matyti ir Rusijos propagandinio kanalo RT žurnalistas, tariamas Baltarusijos prezidentas kalba esą jam neramu ne dėl valdžios, jis „paprasčiausiai nenori, kad alternatyvios jėgos sudraskytų į skutelius šalį“.

Pasak A. Lukašenkos, galimas valdžios pasikeitimas šalyje sukels „skerdynes“.

„Jaudinuosi tik dėl vieno dalyko – noriu apsaugoti tai, ką sukūrėme savo rankomis per ketvirtį amžiaus. Prikėlėme šią šalį iš griuvėsių ir pelenų“, – valstybinė agentūra „Belta“ cituoja A. Lukašenką.

Jis pabrėžė neva jį palaiko milijonai žmonių, o jis nerimauja – jei į valdžią ateis „alternatyviosios jėgos, viską sunaikins, išskers tuos žmones ir jų vaikus“.

„Štai kas man labiausiai kelia nerimą. Ne valdžia, kaip kai kas sako Rusijoje: „A. Lukašenka pamėlynavusiais pirštais laikosi įsikibęs į valdžią.“ Nenoriu, kad sudraskytų į skutelius mano šalį, kurią lipdžiau ant imperijos griuvėsių, ir nenoriu, kad paskers sąžiningus, padorius žmones, kurie vardan to dirbo. Tai bus ne liustracija, kaip kai kurie sako. Tai bus skerdynės. O tai, kas vyko Ukrainoje, atrodys tik žiedeliai“, – pareiškė A. Lukašenka.

Antradienį prasidėjus naujiems mokslo metams, šimtai Baltarusijos studentų žygiavo sostinės Minsko gatvėmis, protestuodami prieš autoritarinį prezidentą A. Lukašenką ir reikalaudami jo atsistatydinimo.

Kaip pranešama, riaušių policija sulaikė apie 10 studentų, kurie skandavo „fašistai“ ir „tai mūsų miestas“.

Šimtai studentų susirinko prie universitetų įvairiose Minsko vietose ir žygiavo per miesto centrą iki Švietimo ministerijos.

Lietuva, Latvija ir Estija pirmadienį įvedė nacionalines sankcijas A. Lukašenkai ir dar 29-iems režimo atstovams dėl prezidento rinkimų klastojimo ir smurto prieš taikius protestuotojus. Jiems uždrausta atvykti į Baltijos šalis.

A. Lukašenka antradienį pareiškė, kad Minskas reaguos į Baltijos šalių įvestas sankcijas jam ir dar kelioms dešimtims režimo pareigūnų dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš taikius protestuotojus.

„Mes nekovosime, kad mus ten įsileistų. Tiesiog bandysime ekonomiškai išspręsti šią problemą. Jie sako, kad Baltarusijai bus brangiau. Žinoma, mums bus šiek tiek nenaudinga. Bet mes juk galime susitarti su rusais dėl tarifų, ir jie vis tiek gaus naudos iš mūsų krovinių perkrovimo apimčių“, – sakė A. Lukašenka vakariniame Baranovičių mieste.

Baltarusijoje jau ketvirtą savaitę tęsiasi precedento neturintys protestai prieš A. Lukašenkos valdymą.