Tai trečiadienį interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas.

„Ukrainos teritorijoje ir prie jos sutelktų priešų skaičius šiek tiek viršija 350 tūkst.“, – sakė jis.

S. Najevas taip pat nurodė šiuo metu Baltarusijos teritorijoje dislokuotų Rusijos ir Baltarusijos kariškių skaičių.

„Baltarusijos ginkluotąsias pajėgas sudaro iš viso 65 tūkst. žmonių, iš kurių 4 tūkst. laikomi su Ukraina besiribojančiuose pasienio rajonuose. Be to, Baltarusijos poligonuose yra Rusijos 6-oji divizija, kurią sudaro 10,5 tūkst. kareivių. Jie ten rengia savo treniruotes“, – pareiškė generolas leitenantas.

Jungtinių pajėgų vadas patikino, kad reaguoja į bet kokį priešų skaičiaus pasikeitimą šiaurės kryptimi. "Mano reakciją sukelia bet koks jų kariškių skaičiaus pasikeitimas. Kai jis kelis kartus padidės, tada ir mes padidinsime savo karių skaičių. Veikiame veidrodiniu principu: jie padidina grėsmės lygį – mes padidiname savo reagavimo į tai lygį“, – pabrėžė S. Najevas.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos gynybos pajėgos pastarąją parą atmušė okupantų atakas Kuzemivkos ir Dibrovos gyvenviečių rajonuose Luhansko srityje bei Fedorivkos, Jagidnės, Berchivkos, Bachmuto ir Kurdiumivkos rajonuose Donecko srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją