Kaip rašo nytimes.com, kitas atradimas už daugiau nei šešių šimtų kilometrų pavertė šį atvejį dar painesniu. Apieškodama vieno iš trijų viešbutyje žuvusių asmenų namus, policija aptiko dar du kūnus.

Vokietijos institucijos dabar mėgina išspręsti šį galvosūkį, sulaukusį tarptautinio dėmesio dėl neįprasto ginklo panaudojimo ir aiškaus motyvo ar motyvų, paskatinusių įvykdyti penkias žmogžudystes šalyje, kurioje žmogžudysčių procentas tesudaro maždaug vieną penktadalį Jungtinių Valstijų rodiklio, stokos.

„Arbaleto pavertimas realiu ginklu – itin retas atvejis“, – sakė Walteris Feileris, Pasau miesto prokurorų atstovas spaudai, pridūręs, kad „arbaletų apskritai retai kur galima pamatyti, išskyrus viduramžių stiliaus šventes“.

W. Feileris atsisakė komentuoti Vokietijos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, jog viešbutyje savaitgalį rastas 53-ejų vyriškis, kurio tapatybė, laikantis privatumo nuostatų, nurodoma tik kaip Torstenas W., kaip ir dvi ten pat rastos moterys, priklausė viduramžių klubui.

Mažame viešbutyje, esančiame Pasau pakraštyje, trijulė užsisakė trijų miegamųjų apartamentus trims naktims. Pasau – nedidelis miestas pietryčių Vokietijoje prie Austrijos sienos, garsėjantis barokiniu senamiesčiu ir bažnyčia su įspūdingais svogūno formos kupolais.

Šeštadienį kambarinė pasibeldė į apartamentų duris ir, neišgirdusi jokio atsakymo, įėjo. Ji rado Torsteno W. ir vienos iš moterų, įvardijamos kaip 33-ejų Kirsten E., kūnus, gulinčius ant lovos ir susikibusius už rankų. Į abiejų širdis buvo įsmigusi arbaleto strėlė.

Ant grindų gulėjo kitos moters, 30-metės Farinos C., lavonas. Strėlė buvo pervėrusi moters kaklą, o šalia jos gulėjo du arbaletai. Kaip teigė policija, trečiasis ginklas rastas kambaryje buvusiame krepšyje.

Pirmadienį, apieškodami šiaurės Vokietijos mieste Vitingene esančius Farinos C. namus, policijos pareigūnai rado dar du kūnus. Vienas jų yra 35-erių mokytojos, kurios vardas neskelbiamas. Vitingeno policijos teigimu, mokytoja ir Farina C. buvo įregistravusios tos pačios lyties asmenų partnerystę.

Antradienį paskelbti skrodimo rezultatai parodė, kad jokių kitų sužalojimų moterų kūnuose nebuvo, teigia policija, tęsianti tyrimą ir bandanti išsiaiškinti, kaip susijusios visos šios mirtys. Pasak policijos, panašu, jog tuo metu, kai buvo aptikti jų kūnai, abi moterys jau kelias dienas buvo mirusios.

Pirminiai nuo arbaleto strėlių Pasau žuvusių aukų skrodimo rezultatai parodė, kad niekas iš jų prieš mirtį negėrė alkoholio ir nevartojo narkotikų. Taip pat nebuvo jokių pasipriešinimo ženklų, teigia W. Feileris.

Nusikaltimo vietoje rasti įkalčiai rodė, kad „lovoje buvusi pora nužudyta šūviais į širdį“, o vėliau į jų kūnus paleista daugiau arbaleto strėlių, aiškino W. Feileris. „Trečioji auka, gulėjusi priešais lovą, žuvo nuo šūvio į kaklą“, – sakė ieškovų atstovas spaudai.

Ieškovų teigimu, panašu, kad jaunesnioji moteris nušovė abu savo kompanionus, o tuomet atsuko ginklą į save. Jie pridūrė, kad ant lovos rasti du rašteliai, parašyti, kaip manoma, žuvusios poros, rodo, jog įvyko bendra savižudybė.

Vokietijoje arbaletai laikomi sportiniu ginklu, juos gali įsigyti bet kuris 18 metų sulaukęs asmuo.

Kaip rašo thelocal.de, trijulė lietingą penktadienio vakarą įsiregistravo prie Austrijos sienos ant upės kranto esančiame viešbutyje „Zur Triftsperre“.

Kaip teigiama, Farina C. sumokėjo trijų šimtų eurų avansą už tris naktis be pusryčių, o tada trijulė pradingo kambaryje.

Pasak žiniasklaidos pranešimų, moteris buvo apsivilkusi juodai.

Visi trys neturėjo bagažo ir vėliau į automobilių stovėjimo aikštelę sugrįžo tik pasiimti krepšių su arbaletais.

Kambaryje vėliau buvo rasti trys arbaletai, vienas jų tebebuvo krepšyje.

Pasak „Bild“, Torstenui W. pastaruosius penkis mėnesius priklausė parduotuvė „Milites Conductius“, prekiaujanti viduramžių stiliaus kardais, kirviais, peiliais, vėliavomis, drabužiais, taip pat midumi.

Vyriškio rankos buvo ištatuiruotos viduramžių alchemikų ir gamtos filosofų simboliais.

Parduotuvėje Reino krašto – Pfalco žemėje taip pat buvo specialiai kovos su kardais pamokoms skirta erdvė, rašo „Bild“.

Parduotuvės vitrinoje taip pat buvo keistas moterį vaizduojantis manekenas su petnešomis, pririštas virvėmis ir grandinėmis, išteptas raudonais dažais ir tvarsčiais apvyniota galva.

Farina C. buvo kepyklos pardavimų vadybininkė, pasižymėjusi „aistra viduramžių bendruomenei, viduramžių švenčių su žonglieriais ir riterių turnyrais spūstims ir šurmuliui“, – praneša „Munchner Merkur“.

Vokietijos įstatymai pasižymi griežtais draudimais šaunamųjų ginklų atžvilgiu, tačiau šaudymo iš lanko įranga prieinama laisvai, mat ji laikoma sporto inventoriumi, tad kiekvienas, sulaukęs 18 metų, gali įsigyti galingą arbaletą.