Keturi žmonės buvo sužeisti vakariniame Botropo mieste, o dar vienas – netoliese esančiame Esene. Vairuotojas dar du kitus kartus mėgino rėžtis į pėsčiuosius šiuose dviejuose miestuose, bet žmonės sugebėjo išsisukti, nurodė policija.

„Šis vyras turėjo aiškių ketinimų žudyti užsieniečius“, – naujienų agentūra DPA citavo Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės aukšto rango saugumo pareigūną Herbertą Reulį.

Tarp nukentėjusiųjų yra 46 metų moteris, patyrusi gyvybei pavojingų sužalojimų, ir vienas vaikas. Dalis sužeistųjų yra Sirijos ir Afganistano piliečiai.

Šios atakos prasidėjo tuojau po vidurnakčio, kai gatvėse buvo daug Naujuosius metus švenčiančių žmonių.

Kaip pranešama, 50-metis vairuotojas pirmiausiai mėgino rėžtis į grupę žmonių Botrope, bet nieko nekliudė. Vėliau jis nuvažiavo į miesto centrą, kur savo sidabro spalvos automobiliu „Mercedes“ įsirėžė į minią ir sužeidė keturis žmones.

Po to vyras nuvažiavo į Eseną, kur dukart mėgino suvažinėti pėsčiųjų ir vieną žmogų sužeidė, kol buvo sulaikytas policijos.

Vairuotojas, kurio tapatybė nebuvo atskleista, yra įtariamas mėginimu įvykdyti žmogžudystę. Policija nurodė, kad įtariamasis arešto metu išsakė pareiškimų, nukreiptų prieš užsieniečius. Kaip rodo pirminiai duomenys, jis anksčiau gydėsi dėl psichikos sutrikimo.

Šis incidentas – jau ne pirmasis Vokietijoje, kai transporto priemonės panaudojama kaip ginklas.

Balandį vienas vokietis rėžėsi į minią Miunsteryje ir užmušė keturis žmones, o dar dešimtis sužeidė. Po šio išpuolio vairuotojas, keliomis savaitėmis anksčiau kreipęsis psichologinės pagalbos, nusižudė.

2016 metų gruodžio 19 dieną vienas tunisietis nukreipė sunkvežimį į žmonių pilną kalėdinę mugę Berlyne ir mirtinai sužalojo 12 žmonių. Atsakomybę už šią ataką prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“. Vairuotojas sugebėjo pasprukti iš įvykio vietos, bet vėliau buvo nušautas policijos Italijoje.