„Kas bijo to koronaviruso?“, – vaizdo įraše, kurį paskelbė socialinėje žiniasklaidoje, klausia 26 metų Cody Pfisteris.

Kaip rašo riverfronttimes.com, vaizdo įrašas išplito po visą pasaulį. Vorentono policijos išplatintame pareiškime teigiama, kad dėl vyro elgesio jie sulaukė kreipimųsi ne tik iš Jungtinių Valstijų, bet ir iš Nyderlandų, Airijos ir Jungtinės Karalystės.

„Mes visus tuos skundus vertiname labai rimtai ir norime padėkoti visiems, kurie atkreipė dėmesį į šio vaizdo įrašo autorių“, – teigiama policijos pranešime.

Panašu, kad vaizdo įrašas buvo nufilmuotas kovo 11 dieną Vorentono „Walmart“ parduotuvėje, nurodyta teismo dokumentuose. C. Pfisteris šią savaitę buvo sulaikytas, o kaltimai pateikti kovo 25 dieną.

Keisčiausia tai, kad C. Pfisteris – jau ne pirmas asmuo, atsidūręs pareigūnų akiratyje dėl paviršių laižymo viešose vietose. Sveikatos apsaugos pareigūnai primygtinai reikalauja kuo dažniau plauti rankas, laikytis saugaus atstumo, paisyti čiaudulio bei kosulio etiketo, neleisti veido rankomis ir likti namuose.

Vienos Viskonsino parduotuvės vadovas kreipėsi į policijos pareigūnus dėl moters, aplaižiusios parduotuvės šaldiklio rankeną. Amerikietė pareiškė tokiu elgesiu protestuojanti prieš dėl COVID-19, esą, dirbtinai sėjamą paniką. Savo akcijai ji buvo pasirinkusi metą, kai parduotuvėje buvo atliekama dezinfekcija, skelbia „Newsweek“.

Jungtinėse Valstijose jau patvirtinta daugiau nei 44 tūkst. koronaviruso atvejų, per 500 žmonių mirė, teigia Ligų kontrolės ir prevencijos centrų atstovai.

C.Pfisteris seniau buvo teistas dėl vagystės, narkotikų laikymo ir vairavimo apsvaigus.