Venesuelos prezidentas Nicolas Maduras patvirtino savo paramą Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimui nusiųsti karius į separatistines teritorijas Rytų Ukrainoje.

„Venesuela skelbia visišką savo paramą prezidentui Vladimirui Putinui ginant taiką Rusijoje, ginant taiką regione“, - sakė jis.

Rusija yra viena svarbiausių N. Maduro sąjungininkių. JAV nesėkmingai mėgino finansinėmis sankcijomis išvyti N. Madurą iš valdžios.

Į Rusijos pusę Ukrainos krizėje stojo ir Kuba. Pranešime apie Rusijos sprendimą pripažinti vadinamąsias „liaudies respublikas“ Rytų Ukrainoje antradienį Komunistų partijos laikraštyje „Gramma“ buvo rašoma: „Kremlius veikia labai santūriai ir ragina imtis taikaus (krizės) sprendimo. Europa tuo tarpu kursto liepsnas ir ugnį“.

Komunistų partija yra vienintelė partija Kuboje. Po Kubos revoliucijos 1959-aisiais Sovietų Sąjunga iki pat savo žlugimo buvo svarbiausia socialistinės valstybės sąjungininkė.

Nikaragvos prezidentas Danielis Ortega taip pat palankiai įvertino V. Putino veiksmus. Rusija tik ginasi, sakė jis. Buvęs kairysis revoliucijos lyderis D. Ortega daugelio yra kaltinamas, kad virto diktatoriumi.

Antradienį Sirijos užsienio reikalų ministras Faisalas Mekdadas pareiškė, kad Damaskas palaiko Rusijos sprendimą pripažinti dviejų separatistinių darinių Rytų Ukrainoje nepriklausomybę.

„Sirijos Arabų Respublika visiškai pritaria pareiškimui, kurį padarė Jo Ekscelencija prezidentas Putinas“, – per vadinamojo Valdajaus diskusijų klubo renginį kalbėjo F. Mekdadas. Jis pabrėžė, jog Damaskas solidarizuojasi su Rytų Ukrainos separatistų dariniais – „Luhansko liaudies respublika“ ir „Donecko liaudies respublika“.

„Bendradarbiausime su šiomis naujomis valstybėmis, siekdami stiprinti bendradarbiavimą ir su Rusija“, – sakė sirų ministras. Rusijos prezidentas V. Putinas pirmadienio vakarą pasirašė įsakus dėl Ukrainos rytuose įsitvirtinusių prokremliškų separatistų nepriklausomybės pripažinimo bei rusų karių įvedimo į šias teritorijas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)