Tokie „Levada-centro“ apklausos duomenys, kuriuos pateikia kommersant.ru.

71 proc. respondentų pareiškė, kad nedalyvautų V. Putino palaikymo demonstracijose, net jei jos vyktų jų mieste. 17 proc. apklaustųjų sakė, kad dalyvautų tokio pobūdžio demonstracijose.

Rusai nenori dalyvauti demonstracijose prieš valdžios ekonominę ir socialinę politiką, taip atsakė 79 proc. piliečių. Tik 11 proc. rusų pranešė, kad dalyvautų tokio pobūdžio mitinge.

Sociologų duomenimis, beveik pusė rusų (52 proc. apklaustųjų) šiemet ketina švęsti gegužės 1 d. Šis rodiklis – vienas žemiausių per pastaruosius metus, 2002 m. minėti šią dieną planavo 69 proc. respondentų. Daugumai rusų gegužės 1 d. yra „pavasario ir darbo šventė“. 19 proc. apklaustųjų sakė, kad tai „tarptautinė dirbančiųjų solidarumo diena“, o 16 proc. rusų atsakė, kad laiko šią dieną dar viena laisva diena.

Apklausa atlikta balandžio 22–25 d, joje dalyvavo 1 600 žmonių nuo 18 m. amžiaus, 48 šalies regionuose, 137 gyvenvietėse.

Kaip rašė leidinys „Komersant“, V. Putino reitingai kyla. Prezidentu pasitikinčių rusų per mėnesį padaugėjo iki 60 proc., o patenkintų jo veikla valstybės vadovo poste – iki 82 proc. Na o pasitenkinimas vyriausybės darbu sumažėjo iki 48 proc., gubernatorių darbu – iki 49 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)